O spoločnosti RWE

Nemecká spoločnosť RWE vznikla v roku 1898 ako Rheinisch-Westfälisches Elektrizitätswerke (RWE).

Tento druhý najväčší energetický koncern v Nemecku pôsobí v oblasti energetiky a prostredníctvom svojich dcérskych spoločností poskytuje dodávky elektriny pre viac ako 16 miliónov a dodávky plynu pre takmer 8 miliónov zákazníkov na svete.

V súčasnosti pôsobí predovšetkým v Nemecku, Holandsku, Veľkej Británii a krajinách strednej a východnej Európy. Sídlom spoločnosti je nemecké mesto Essen. Ku koncu roka 2012 skupina RWE zamestnávala viac ako 71 000 zamestnancov.

Za rok 2012 spoločnosť dosiahla tržby vo výške 53,2 milióna eur a zisk v objeme 1,7 miliardy eur.

Spoločnosť RWE pôsobí vďaka svojim dcérskym podnikom aj na slovenskom trhu. Cez svoju spoločnosť RWE Energy vlastní od roku 2002 49 % akcií Východoslovenskej energetiky.

Okrem toho pôsobí na slovenskom trhu aj cez spoločnosť RWE Gas a to od roku 2008 ako alternatívny dodávateľ plynu pre firmy, ako aj domácnosti. Na východe Slovenska v oblasti IT služieb pôsobí pod názvom RWE IT Slovakia a zamestnáva viac ako 400 pracovníkov.

Vývoj akcií RWE
xtb
MARTIN KIABA je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela v odbore financie, bankovníctvo a investovanie. Aktívne sa zaujíma o finančné trhy, problematiku verejných financií a politické dianie doma i v zahraničí.
Zdieľať
Komentáre