Pozrite si najlepšie zarábajúcich ľudí v Hollywoode

Ak vás zaujíma, kto sa má v Hollywoode po finančnej stránke najlepšie, ste na správnom mieste.  V tomto príspevku si predstavíme 5 ľudí, ktorých príjmy za uplynulý rok (jún 2012 až jún 2013) boli spomedzi účastníkov filmového sveta najvyššie.

5. Začneme piatou priečkou, ktorú obsadzuje bývalý profesionálny wrestler Dwayne Johnson (známy pod zápasníckou prezývkou The Rock). Herec z filmov Kráľ škorpión či Rýchlo a zbesilo 6 za posledných 12 mesiacov zarobil 46 miliónov dolárov.

4. So zárobkom 52 miliónov dolárov sa na 4. priečke najbohatších „Hollywoodčanov“ umiestňuje  sympaťák a bývalý model Mark Wahlberg. Svojou rolou v nedávno predstavenej komédii „Macík“ tento muž potvrdil, že vie zahrať naozaj všetko. Dosvedčujú to aj dve nominácie na Oskara.

Herec Mark Wahlberg vo filme Macík

3. O tri milióny viac ako Wahlberg zarobil Hugh Jackman, avšak jeho 55 miliónový zárobok neplynie len z herectva. Popri hraní je Jackman aj podnikateľ a zakladateľ filmového štúdia Seed Productions. Navyše ma vlastnú značku kávy „Laughing Man“, pričom zisky z jej predaja plynú na charitu.

Hugh Jackman a jeho káva Laughing Man

2. Druhá priečka patrí jednému z najlepšie platených hercov, ktorým je Channing Tatum. Tatum nevyniká len svojim príťažlivým vzhľadom, ale aj podnikateľskými zručnosťami.

Na jeho poslednom filme „Magic Mike“ sa spolu s režisérom Stevenom Soderberghom dokonca podieľal na financovaní. A keďže sa film ukázal ako hit, obaja zožali krásnu niekoľko miliónovú úrodu. Príjmy Tatuma za posledných 12 mesiacov dosiahli 60 miliónov dolárov.

Herec Channing Tatum

1. A dostali sme sa na priečku č. 1, ktorú obsadzuje šarmantný, arogantný, egoistický no zároveň mimoriadne obľúbený herec Robert Downey. Ročný zárobok hrdinu filmov ako Iron Man, Tropická búrka či Sherlock Holmes dosahuje krásnych 75 miliónov dolárov.

Pre tento rok je tak Downey najlepšie plateným človekom v Hollywoode, čím na prvom mieste nahradil doterajšieho vodcu rebríčka Toma Cruisea.

Robert Downey – film Iron Man

 

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre