Americké veľkobanky s tučnými zárobkami!

Americké veľkobanky Wells Fargo a JP Morgan dnes publikovali svoje hospodárske výsledky za uplynulý druhý kvartál. Pokračujúce oživenie na americkom trhu nehnuteľností či trhu práce sa pozitívne odrazilo aj na výsledkoch týchto bankových gigantov.

Banka Wells Fargo v druhom štvrťroku zarobila 5,5 miliardy dolárov, čo je medziročný nárast o 19 %. Pre tento americký finančný dom to predstavuje rekordný zárobok, ktorý pokoril predchádzajúce rekordné čísla z prvého kvartálu.

Banka JP Morgan ohlásila zárobok na úrovni 6,5 miliardy dolárov, čo je 1,60 USD/akciu. Ide o lepší než očakávaný výsledok, keďže trh počítal len s 1,45 dolára na akciu. Generálny riaditeľ banky, Jamie Dimon vyhlásil, že celkový dopyt po úveroch zostáva utlmený. “Vidíme mnoho náznakov, že americká ekonomika pokračuje v zotavení, čo by mohlo pomôcť aj úverovým obchodom”, uviedol Dimon.

Aj napriek pozitívnym číslám sa bankový sektor stretáva s mnohými prekážkami. K nim patrí súčasné prostredie nižších úrokových sadzieb či prísnejšie regulačné pravidlá. Banky vzhľadom na to prijímajú úsporné programy – sama JP Morgan v tomto roku prepustila už 9400 zamestnancov.

Akcie Wells Fargo si k 18:00 pridávajú zisk 1,66 % na 42,60 USD. Akcie JP Morgan strácajú 0,66 % na 1 125 USD.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre