Google vyvíja hodiny a hernú konzolu. S Androidom!

Americký internetový gigant Google vo svojej dnes zverejnenej tlačovej správe uvádza, že vyvíja špeciálnu hernú konzolu a taktiež náramkové hodiny, ktoré poháňa operačný systém Android. Google už minulý rok predstavil vlastnú konzolu Nexus Q, ktorá je ale verejnosti nepredajná!

Trh s hrami je obrovský – poradenská spoločnosť PwC odhaduje, že tržby z predaja videohier na herné konzoly (nezahŕňa on-line hry) minulý rok dosiahli 25 miliárd dolárov, pričom v roku 2017 by mal ročný obrat v tomto segmente vzrásť až na 31 mld. dolárov.

Nové verzie svojich herných konzol nedávno predstavili aj spoločnosti Microsoft a Sony. Ako niektorí uvádzajú, Google týmto krokom čiastočne reaguje na zámery konkurenčnej spoločnosti Apple, ktorá chce hernú konzolu dodávať ako súčasť Apple TV.

Okrem toho sa už dlhšie špekuluje o hodinkách iWatch, na ktorých vraj už Apple pracuje. Podľa marcovej správy agentúry Bloomberg sa na vývoji zariadenia “iWatch” podieľa 100 ľudí, pričom na svet by tento produkt mal prísť už tento rok.

Okrem senzorov zdravia a krokomeru, by tieto hodinky mali umožniť telefonovanie, sledovanie prichádzajúcich hovorov či zistenie súradníc na mape.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre