Bankoví žraloci zarábajú menej

Zo štúdie, ktorú dnes zverejnil Financial Times vyplýva, že generálni riaditelia 15 najväčších bánk v Európe a USA v minulom roku zarobili 11,5 milióna dolárov, čo je až o 10 % menej ako v roku 2011.

Veľké „haló“ okolo vyplácania obrovských bonusov, kritika akcionárov a samozrejme aj tlak zo strany regulátorov – toto všetko sú faktory, ktoré sa podpísali pod nižšie zárobky top bankárov.

K najlepšie zarabajúcim riaditeľom patrí John Stumpf z banky Wells Fargo, ktorý svoje minuloročné príjmy navýšil o takmer 8 % na 19,3 milióna dolárov. Je to práve jeho banka Wells Fargo, ktorá aj napriek kríze vykázala rekordne vysoké zisky. O výrazne menej zarobil šéf banky JP Morgan, Jamie Dimon, ktorého príjmy poklesli o 19 % na 18,7 milióna dolárov.

Lloyd Blankfein, ktorý je šéfom banky Goldman Sachs, si z uplynulého roka odnáša tretí najvyšší zárobok 13,3 milióna dolárov, čím si medziročne pohoršil o takmer 18 %. Z Európy bol najlepšie plateným bankárom riaditeľ HSBC Stuart Gulliver, ktorý zarobil 12,9 milióna dolárov. To je o takmer štvrtinu viac, ako v roku 2011.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

pri takych zarobkoch by ma pokles o 20 percent velmi netrapil- slusne cisla aj tak!!