Google potvrdil, že kupuje online sieť pre motoristov!

Internetový obor z USA, spoločnosť Google dnes potvrdila, že preberá izraelský navigačný startup Waze. Aj keď kúpna cena nebola zverejnená, podľa údajov agentúry Bloomberg to bude čiastka 1,1 miliardy dolárov.

Už včera izraelské noviny Globes uviedli, že Google stojí krátko pred prevzatím navigačnej služby Waze. O relatívne mladú firmu mala záujem aj najväčšia sociálna sieť sveta Facebook, ktorá v súčasnosti nedrží žiadne mapové aplikácie.

Google tak nielenže obohatil svoje portfólio o novú službu,môže si tiež vydýchnuť, že Waze neprebral jeho “modrý” konkurent.

Koncom mája, keď Facebook s firmou Waze rokoval o prevzatí, sa objavili špekulácie, že Zuckerbergova firma by na základe údajov užívateľov tejto služby mohol perfektne zacieliť svoju mobilnú reklamu. Facebook ale neskôr z rokovaní odstúpil.

Aplikácia Waze, ktorá je dostupná zdarma, je akousi online sieťou pre motoristov, ktorí cez ňu zdieľajú informácie o dopravných zápchach, nehodách či policajných radaroch. Podľa aktuálnych údajov má Waze približne 45 miliónov užívateľov.

Ako spoločnosť Google uviedla, vývojársky tím služby Waze zostáva v Izraeli, takže obe firmy zatiaľ budú pracovať samostatne. Keď so startupom rokoval Facebook, Zuckerbergova spoločnosť požadovala, aby sa tím presťahoval do Kalifornie.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre