Toto je graf, ktorý Microsoftu môžu závidieť mnohé spoločnosti!

Od začiatku roka sa akcie spoločnosti Microsoft zhodnotili o krásnych 30 %, čím sa dostali na najvyššiu úroveň za posledných 6 rokov. Čo dodať, takýto akciový vývoj môže spoločnosti Billa Gatesa závidieť mnoho firiem na Wall Street.

Mimoriadny akciový úspech už pociťuje aj sám Bill Gates (na obrázku so Steveom Ballmerom, súčasným riaditeľom Microsoftu), ktorému sa vďaka hodnotnejším akciám vrátil titul najbohatšieho človeka sveta.

Aj keď očakávaný 8 %-ný nárast tržieb pre budúci rok nie je ničím ohromujúcim, pre firmu Microsoft, ktorá je na trhu už takmer 40 rokov ide o mimoriadne slušné čísla.

Stabilný a spoľahlivý Microsoft je tak i naďalej jednou z akcií, ktorá má svoje stále miesto v portfóliu mnohých investorov. Akcionárov okrem stabilných tržieb a ziskov teší aj slušná dividenda. Aktuálne dividendový výnos akcií Microsoftu dosahuje 2,7 %. Samozrejme, nejde o nič prelomové, no vzhľadom na aktuálne nízke trhové úroky to nie je zlé číslo!

Nižšie už môžete vidieť graf, ktorý zobrazuje vývoj akcií Microsoftu za posledný rok. Hrubou čiernou čiarou sme znázornili začiatok roka 2013, odkedy akcie rastú “ako z vody”. Posúďte sami!

 

Vývoj akcií spoločnosti Microsoft
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre