7 tajomstiev multimilionárov, ktorí začínali od 0!

To, čo si v tomto príspevku ukážeme, nie je hromadenie bohatstva cez celoživotné úspory a škriabanie každého centu. Nejde o majetok vyhraný v lotérii alebo zdedený po rodičoch.

Ide o tvorbu multimilónového bohatstva, za ktorým nebude stať nikto iný než vy sami. Bohatstva, ktoré začínalo od jednej nuly a cez brilantné myslenie a obrovské množstvo tvrdej práce sa dokázalo pretransformovať do niekoľkých núl.

Nižšie si ukážeme 7 návykov typických pre ľudí, ktorí za svoje milióny môžu ďakovať len a len sebe.

1. Úplným základom je rozhodnúť sa, že sa stanete multimilionárom. Bez toho to jednoducho nejde. Vaša myseľ musí uveriť, že to naozaj chcete. Stanovte si cieľ a každý deň po celé roky si opakujte: Som hodný viac ako len 100 miliónov!

2. Zbavte sa myslenia chudobných. Musíte si uvedomiť, že na svete neexistuje nedostatok peňazí, ale nedostatok ľudí, ktorí o nich správne uvažujú. Ak sa chcete vypracovať na multimilionára, multimiliónárku, musíte skoncovať s myslením chudobných.

3. Berte to ako záväzok, povinnosť: Tí, ktorí sa k miliónom vypracovali sami, neboli motivovaní len peniazmi, ale tiež potrebou overiť si ich schopnosti na trhu.

Ak sa okolnosti akokoľvek zhoršia, milionári neznižujú svoje ciele. Predstavte si, že si do jedného roka chcete kúpiť nové auto. Nakoniec sa vaše mzdové podmienky nečakane zhoršia a vy sa uspokojíte len s opotrebovaným starším autom, ktoré sa nachádza o 2 triedy nižšie, než ste pôvodne plánovali. A to je chyba. Svoj cieľ stať sa milionárom musíte brať ako povinnosť!

4. Obklopte sa multimilionármi: Už teraz, keď ste si otvorili tento príspevok, sa obklopujete príbehmi a radami bohatých. A presne to by ste mali robiť stále. Bežní učitelia či inštruktori vás nemôžu naučiť ako zarábať peniaze, pretože ich sami veľa nemajú. 

Poobzerajte po dobrých príkladoch bohatých ľudí. Mnohí z napísali knihy, ktoré vás môžu nakopnúť a dodať nadšenie. Veď bohatí ľudia chcú, aby ste zbohatli, pretože si ako milionári budete môcť dovoliť ich produkty a služby.

5. Pracujte ako milionári: Milionári, ktorí sa o úspech zaslúžili sami, sa na pojem času pozerajú odlišne než ostatní. Bohatí ľudia veľmi dobre vedia, že čas je cennejší než peniaze.

Najímajú si preto ľudí na veci, v ktorých nie sú dobrí a produktívni. Ale pozor! Neznamená to, že keď má milionár v domácnosti upratovačku, vyhýba sa tvrdej práci.

6. Preorientujte sa z výdavkov na investície: Multimilionári nemíňajú, multimilionári investujú. Stačí sa pozrieť na amerických vlastnoručne vypracovaných milionárov, ktorí vedia, že daňové zákony USA uprednostňujú investície pred výdavkami.

Samozrejme, milionár má na to, aby mohol míňať peniaze na honosné domy. Tie si ale nemôže odpísať. Dobre to vie, takže radšej investuje do bytovky, ktorá mu produkuje chrumkavé peňažné toky (cash-flow). Pozrite sa na dom Warrena Buffetta alebo Mexičana Carlosa Slim Helu. Desiatky rokov bývajú v tom istom! Pozri: Najbohatší človek sveta: Stále ten istý dom a malá spálňa!

7. Vytvorte si viac príjmových tokov. Zapamätajte si, že boháči nie sú nikdy závislí len na jednom zdroji príjmov.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre