Sú mimoriadne úspešní a hriešne bohatí. A bez strednej školy!

Na reči typu “nedokončil ani vysokú školu a je miliardár” sme si už akosi zvykli, či už v podaní najbohatšieho človeka sveta Billa Gatesa, legendárneho Stevea Jobsa alebo zakladateľa Facebooku Marka Zuckerberga.

Teraz na tieto tak trochu “otrepané” povedačky môžete zabudnúť, pretože vás zoznámime s ľuďmi, ktorí nedokončili ani strednú školu. A zrejme im nič neušlo, pretože ako môžete sami posúdiť, zle sa určite nemajú!

[accordions title=”” active=1 event=”click” disabled=false autoheight=false]

[accordion title=”Richard Branson – zakladateľ a riaditeľ Virgin “]

Medzinárodná značka Virgin, ktorá zastrešuje viac ako 400 silných spoločností v hodnote 4,6 miliardy dolárov.

To všetko má na svedomí chlapík menom Richard Branson, ktorý vo veku 16 rokov odišiel zo školy a založil vlastný časopis. Aj napriek tomu, že Branson trpí dyslexiou a ako žiak mával zlé výsledky, patrí medzi najvplyvnejších a najobdivovanejších ľudí sveta.

Richardove knihy v našom kníhkupectve: Knihy od Richarda Bransona

[/accordion]

[accordion title=”David Karp – Tumblr”]

 

David Karp sa už ako 11-ročný začal učiť jazyk HTML a čoskoro navrhoval webové stránky pre miestne firmy. Mal 15 rokov, keď vypadol z elitnej školy Bronx High School of Science a prešiel na domáce vzdelávanie.

Po tom, čo odišiel zo školy, vyvinul známu blogerskú platformu a sieť s názvom Tumblr, ktorú nedávno odkúpila internetová spoločnosť Yahoo za 1,1 miliardy dolárov.

[/acco

Komentáre

Vedel som ze Branson je proti studiu na VS ale co na tom ved riadi velke korporacie a tisicky ludi. Nevedel som ze dokonca nedokoncil ani strednu. Je to big boss