Koncern Yahoo je horší ako ženy. Zase ide nakupovať!

Je tomu len nedávno, čo americký internetový koncern Yahoo odklepol miliardový obchod na kúpu siete Tumblr a už predkladá ďalšiu ponuku na prevzatie.

Čo dodať, spoločnosť ma zrejme dobre našetrené a po príchode novej riaditeľky Marissy Mayer ju postihla nemalá nákupná horúčka.

Yahoo tentokrát prestrel ponuku na kúpu americkej video služby Hulu, prostredníctvom ktorej môžu Američania sledovať on-line filmy či rôzne televízne show. Užívatelia Hulu tu majú k dispozícii naozaj veľkú ponuku free programov. Pre výber vlastného filmového obsahu si už ale musia priplatiť.

Služba Hulu je vlastnená tromi hlavnými hráčmi filmového priemyslu: Disney, News Corp. a taktiež Comcast. Aj keď títo majitelia už uvažovali o predaji webu, ešte stále nepadlo žiadne konečné rozhodnutie.

Pripomeňme, že firma Yahoo koncom marca prevzala spoločnosť 17-ročného tínedžera, za ktorú zaplatila 30 miliónov dolárov. Naozaj obrovský obchod ale Yahoo ohlásil koncom minulého týždňa (nedeľa večer), keď vedenie Yahoo odsúhlasilo kúpu blogerskej platformy Tumblr. Vďaka tejto transakcii sa zakladateľ Tumblr, 26-ročný David Karp stal miliardárom, keďže Yahoo za Tumblr ponúklo. 1,1 mld. dolárov.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre