Najdrahší moment na svete!

Vonku je príjemných 18 stupňov. Akurát mám po výdatnom kúpeli v ženevskom hoteli President Wilson, kde prežívam najdrahší moment na svete. Zhruba 50 tisíc €  za noc – toľko som dnes ráno zaplatil za najdrahšiu hotelovú izbu na planéte.

18:30, najvyšší čas ísť, hovorím si v duchu, keď sa pozerám na môj viac ako miliónový hodinársky klenot na rukách. Veru áno, na viac ako 1,15 mil. € ma vyšli hodinky Patek Philippe Sky Moon, ktoré sú vraj zložené zo 686 dielikov (neviem presne, netestoval som).

Ešte pred odchodom som si dal naservírovať najdrahšiu hovädzinu z japonských kráv Waygu s francúzskymi zemiakami La Bonnotte. Skoro som odpadol, keď som zistil, že pol kila hovädzieho mäsa ma vyjde na viac ako 500 €. Ale čo už, najdrahší moment je najdrahší moment, pomyslím si a vychutnám si dúšky najdrahšej whisky planéty – Macallan z roku 1926.

Najdrahší iPhone na svete

Kde ho zas môžem mať? Pýtam sa sám seba, keď nemôžem nájsť svoj iPhone Princess Plus. Poznáte ho? Je to normálny iPhone, akurát ho dookola lemuje viac ako 300 diamantov. Cena? 130 tisíc €, takže zabudnúť ho v Ženeve by som veľmi nerád.

Opäť sa pozerám na hodinky a uisťujem sa, že ešte stihnem uzatvoriť naplánovaný obchod na newyorskej burze – dostal som totiž chuť na najdrahšie akcie sveta. Po štyroch minútach sa už moje portfólio teší prírastku piatich akcií spoločnosti Berkshire Hathaway. Jedna akcia 159 tisíc dolárov!

Po úspešnej transakcii vychádzam z hotelovej izby. Pred hotelom ma už čaká vyleštené Lamborghini Veneno, aktuálne najdrahšie auto sveta. Výrazný zážitok z jazdy na tomto superšportiaku mi za tie 3 milióny € stojí.

Lamborghini Veneno

Inak, vedeli ste, že Ženeva,  v ktorej sa aktuálne pár dní zdržiavam, patrí do TOP desiatky najdrahších miest sveta? Bochník chleba tu stojí takmer 4 a pol €, takže životné náklady tu nie sú zanedbateľné.

Navyše, sa tu nachádza 7. najdrahšia ulica planéty s názvom Rue Bellot, kde za meter štvorcový zaplatíte 33 tisíc €. Tade sa veru dnes ešte preveziem – najdrahšie auto a jedna z najdrahších ulíc sveta musia ísť k sebe!

Na dnešku ma teší najviac jedna vec. Knečne sa mi podarilo na jednej zo známych aukcii získať kartičku Honusa Wagnera z roku 1909. Cena celkom ušla – 2,15 milióna € som zaplatil za údajne najdrahšiu športovú kartičku sveta, ktorá sa zaradila k mojim zberateľským kúskom.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre