5 spôsobov, ako môže vaša start-up firma ušetriť peniaze!

1. Len veľmi málo začínajúcich firiem potrebuje nový nábytok a iné nové príslušenstvo. Nehovoriac o značkovom vybavení, ktoré firme “zožerie” množstvo prostriedkov.

Čo tak kúpiť použitý nábytok? Skúste sa popozerať po inzerátoch, prípadne rozpredaji nejakých kancelárií. Určite natrafíte na lacnejší variant, ktorý vám isto bude stačiť.

2. Ušetrite na režijných nákladoch. Mnoho mladých sa dnes sťahuje do nóbl kancelárii alebo prenajíma drahé predajné miesta. Nakoniec sa dostávajú pod výrazný tlak generovania príjmov.

Čo tak pracovať z garáže (pozrite sa na zakladateľov Apple) alebo priamo od kuchynského stola? Nepotrebujete drahý prenájom, najmä nie vtedy, ak sa často nestretávate s klientmi.

—Čítaj viac tipov v našej rubrike: Tipy a triky

3. Čo tak vyskúšať barterový obchod, čiže tovar (alebo služba) za tovar (alebo služba)? O tom, že je to jeden z dobrých spôsobov, ako ušetriť, hovorí skúsenosť jednej talianskej pizzerie v New Yorku. Tá nakúpila reklamu, ktorú vyplácala cez jedlo a služby svojej reštaurácie. Rozdielom skutočných nákladov a tým, čo by musela za reklamu zaplatiť, bola úspora vo výške 4000 dolárov.

4. Nezabúdajte na skromnosť. Snažte sa nakupovať za čo najlepšie ceny, pretože každé euro je ušetrené euro, ktoré môže byť preinvestované vo vašej firme. Preinvestovaním ušetrených prostriedkov nakopnete rast spoločnosti a tým ju dovediete k viacej príležitostiam a zároveň príjmom.

5. V prípade, že potrebujete pomoc, nemusíte hneď najímať človeka na plný úväzok. Pomôcť vám môže prenájom služieb na pár hodín, prípadne dôkladné prezretie diskusných fór, kde môžete na plnohodnotnú pomoc kludne natrafiť.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre