Obchodov ubúda. Burza Nasdaq zarobila menej!

Druhá najväčšia americká burza Nasdaq dnes predložila hospodárske výsledky za prvý kvartál. Aj keď spoločnosť zakončila uplynulý štvrťrok v zelených číslach, zárobok bol menší než pred rokom.

Podobne ako mnohé iné svetové burzy, aj newyorská burza Nasdaq trpí poklesom objemu obchodovania, čo je spôsobené neistými časmi. Naokolo zúri kríza a investori sa púšťajú do menej obchodov, čo sa negatívne odráža aj na výsledkoch burzy.

Štvrťročný zisk spoločnosti Nasdaq OMX Group Inc. predstavuje 42 mil. dolárov, čiže 25 centov/akciu. Pred rokom táto technologická burza zarobila až 85 mil. dolárov, čiže 48 centov/akciu.

O druhej najväčšej burze v USA sa minulý rok písalo v súvislosti s technickou chybou, ktorá vznikla pri primárnej emisii akcií Facebook. Na základe toho burza musela investorom kompenzovať vzniknuté straty odškodným v celkovom objeme 62 mil. dolárov. Okrem toho spoločnosť vyčlenila 10 miliónov dolárov na prípadnú pokutu pre americký burzový dohľad SEC.

Burza Nasdaq vznikla v roku 1971 a zamestnáva viac ako 2500 zamestnancov. V roku 2007 spoločnosť odkúpila švédsko-fínskú finančnú skupinu OMX, čím vznikla spoločnosť Nasdaq OMX Group.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre