Je najlepšie zarábajúcim hedžovým manažérom. Kam investuje?

Americký hedžový manažér David Tepper (na snímke) si minulý rok polepšil o 2,2 miliardy dolárov, za čo mu patrí post najlepšie zarábajúceho hedžového manažéra sveta.

Jeho hedžový fond Appaloosa Management, ktorý založil v roku 1993, dnes spravuje približne 15 miliárd dolárov. Nemožno pochybovať o tom, že Davidovi sa ako manažérovi správcovskej spoločnosti darí, keďže v minulom roku z trhu vyžmýkal výdatný 30 %-ný výnos.

Ako uvádza New York Times, jeho minuloročné investície smerovali najmä do akcií technologickej spoločnosti Apple, banky Citigroup či leteckej spoločnosti US Airways.

Aj vďaka ziskom týchto akcií si Tepper z minulého roka odnáša viac ako dvojmiliardový plat! Ten sa skladá z dvojpercentného poplatku za správu, ktorí fondu platia súkromní investori, a taktiež 20-30 %-ného podielu na dosiahnutých ziskoch.

Fond Appaloosa Management sa všeobecne zameriava na akciové podiely či dlhopisy verejne obchodovateľných spoločnostiach po celom svete. Davidovou špecialitou sú akcie problémových podnikov, prípadne obchody s „podradnými“ dlhopismi (tzv. junk-bonds). Ide o dlhopisy s veľmi nízkou úverovou známkou, no za to s vysokým výnosom, ktorý investorov láka na ich kúpu.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre