Ako investuje Warren Buffett?

Známy americký investor Warren Buffett, ktorý je zakladateľom a stále aj výkonným riaditeľom investičného konglomerátu Berkshire Hathaway, sa netají svojou obľúbenou stratégiou pri investovaní do akcií. Ako tvrdieva, jeho najobľúbenejšou dobou držania akcií je…navždy.

Veru tak, Warren Buffett je typ investora s dlhodobým horizontom. Nie je to obchodník, ktorý akciu predá týždeň či mesiac na to, čo ju kúpil.

Či je to dobrá stratégia, o tom sa dá určite veľa polemizovať, pretože dnešné rozkolísané trhy naštrbili stratégiu kúp a podrž. Každopádne nemožno polemizovať o úspechu tohto hviezdneho investora, ktorý je jedným z najbohatších mužov sveta.

Nemožno pochybovať o tom, že Buffett má jednoducho skvele vycibrený čuch na výdatné investície. Rád uprednostňuje tradičné značky, pričom jeho srdcovkou je americká Coca Cola.

Nedávno siahol aj po kečupoch Heinz a objavili sa tiež správy, že mal záujem o burzu v New Yorku, čo len potvrdzuje jeho záujem o “stálice”.

Buffettov holding Berkshire má v desiatke najlepších akcií zaradené aj papiere maloobchodníka Wal-Mart, ktoré v sebe ukrývajú rastový potenciál a sú dividendovo stabilné.

V rámci konzumného sektora sú jeho obľúbenou investíciou  aj akcie Procter & Gamble Co (PG). Čo sa týka technologického sektora, tu rád Buffett poškuľuje po akciách Intelu. Veľmi rád sa tiež pochváli svojou investíciou v akciách americkej banky Wells Fargo, ktorá mu priniesla pekné zisky.

Na záver uvedieme Buffettov citát – Mali by sme investovať podobným spôsobom, ako sa žení katolík – na celý život!

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre