Na dlh Francúzska sa majú poskladať aj futbalové hviezdy!

Kancelária francúzskeho premiéra Jean-Marc Ayraulta v utorok negovala špekulácie, že by navrhovaná milionárska daň, ktorá ma krajine pomôcť konsolidovať chorľavý rozpočet, mala obísť futbalové kluby.

Z toho vyplýva, že daň vo výške 75 % by sa mala vzťahovať aj na TOP futbalistov, ktorých ročné príjmy prekračujú hranicu milión eur. A tých nie je málo!

Ak daň vstúpi do platnosti, dotkne sa najmä hviezdnych futbalistov klubu Paris St Germain (PSG), ktorý patrí pod katarskú skupinu Qatar Sports Investments.

Nový vlastník tohto francúzskeho klubu, korunný princ a štvrtý syn Emira Katara Tami Al-Thani uzavrel miliónové obchody, aby klub posilnil hráčmi svetových mien. Dnes sa odhaduje, že trhová cena kádra PSG dosahuje viac ako 300 miliónov eur.

Samozrejme, veľkorysé sú aj platy týchto futbalistov. Sám Zlatan Ibrahimowicz (na snímke) ročne zarobí približne 15 miliónov eur!

Daň z bohatstva bola hlavnou predvolebnou zbraňou francúzskeho prezidenta Francoisa Hollandea. Prvý pokus o zavedenie tejto kontroverznej dane bol stopnutý francúzskym ústavným súdom. Hollande sa nedávno v televíznom interview stanice France 2 nechal počuť, že okrem občanov by mala daň zasiahnuť aj podniky.

Foto: wikimedia

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre