Rozhovor s Ivom Tomanom: Školím aj miliardárov!

Možno ste si už všimli, že v rámci našich tipov, trikov či iných príspevkov sa Vám v Investičných Novinách snažíme priniesť čo najviac motivačného materiálu.

Tentokrát sme sa rozhodli osloviť známeho profesionála, pána Iva Tomana, ktorý má v oblasti osobnostného rozvoja množstvo skúseností. Jeho služby vyhľadávajú podnikatelia s veľkým “P”, čo iba potvrdzuje, že tento motivačný rečník má čo povedať! Náš celý rozhovor s Ivom Tomanom si môžete prečítať nižšie!

IN: Dobrý deň pán Toman. Je známe, že ste motivátorom podnikateľov či iných úspešných ľudí. Nás ako investičné a finančné médium zaujíma, či vaše služby v oblasti rozvoja osobnosti využili aj investori, obchodníci, príp. iní finančníci?

Ivo Toman: Ano.

IN: Na čo ste sa pri ich vzdelávaní zamerali? Čo bolo iné oproti podnikateľom pôsobiacim v inej oblasti?

Ivo Toman: Jiné nebylo vůbec nic. Tedy z mé strany. Naopak mne šokovala namyšlenost některých mladých lidí,  zabývajících se forexem, kteří mě chtěli nutit změnit mou PowerPointovou prezentaci na jejich akci loni v dubnu. To si nedovolili ani miliardáři, a to je jiná liga.  Tak jsem jim odřekl celou svou účast.

IN: Takže máte skúsenosti aj so školením miliardárov?

Ivo Toman: Ano, například, když jsem školil manažery Agrofertu, velmi mne překvapilo, že pan Babiš seděl v první řadě a aktivně se zapojoval. Dále pan Tomáš Březina, zakladatel BEST, a.s., což je podnikatel roku 2007 České republiky. Tomu za jeho firmu nabízeli 4 miliardy českých korun. O dalších nebudu mluvit, nemám jejich souhlas. P. Babiš a p. Březina navíc také vystoupili v mém pořadu Ivo Toman o úspěchu s úspěšnými.

IN: Čo považujete za vašu najlepšiu a naopak, čo za vašu najhoršiu investíciu v živote?

Ivo Toman: Nejhorší – několik let strávených v domnění, že se vyznám nábytkářství. Nejlepší – několik měsíců práce na Revoluční angličtině. V obou případech jde o časovou investici, ne o peníze.

IN: Ako by ste charakterizovali hlavné prísady pre úspech: Je to vzdelanie, talent, trpezlivosť, tvrdá práca…?

Ivo Toman: Ano, to, co jste vyjmenoval, plus mnoho dalšího. Napsal jsem o tom celou knihu: O úspěchu a měl jsem na toto téma v Bratislavě 21. 5. 2011 6-hodinovou největší motivační akci v Československu – Ivo Toman O úspěchu. Nedá se na to odpovědět v jednom rozhovoru – Sežeňte si tu knihu nebo nahrávku z té akce.

IN: A ak by ste mali menovať jednu, bez ktorej to jednoducho nejde?

Ivo Toman: Štěstí – zvenčí, nespravedlivé a ničím nezasloužené

Ivo Toman – Len v ČR predal viac ako 100 000 svojich kníh a vyškolil desiatky tisíc ľudí.

IN: Čím to podľa vás je, že ľudia na Slovensku a v Čechách považujú peniaze či podnikanie za niečo zlé, negatívne?

Ivo Toman: Nemyslí si to všichni lidé, ale jen neschopní či neúspěšní lidé. A těch je bohužel většina. Není to jen u nás, je to na celém světě. Jde o to, že neschopní lidé takto mají možnost říci, že někdo a něco může za to, že se mají hůře než jiní.

Viníkem podle neschopných nejsou oni sami, ale někdo -ti bohatí, protože mají peníze a moc. A může za to i něco – ty peníze. Myslí si, že kdyby peníze neexistovaly, že by se to změnilo, a že bychom se všichni měli stejně dobře. Jenže to je omyl. V našem lidském stádě se ti schopní vyšvihli nahoru ještě před penězi, když se platilo kožešinami a mušlemi.

IN: Ako by ste v stručnosti charakterizovali pojem inštinkt zabijaka v priamom predaji?

Ivo Toman: Zaútočit ve správný čas – správně požádat o peníze.

IN: A čo si myslíte, v čom robí väčšina dnešných predajcov chybu – volia zlý čas, alebo je to hlavne zlý spôsob?

Ivo Toman: Na to nejde jednoznačně a všeobecně odpovědět. Záleží na každé konkrétní situaci: na oboru, na čase, aktivitě konkurence, a dokonce i na momentální náladě na obou stranách. Instinkt zabijáka je o tom, využít tu danou situaci.

IN: Aké vlastnosti by podľa vás nemali chýbať správnemu predajcovi?

Ivo Toman: Velká vnitřní motivace, charisma, umět se prodat, frustrační odolnost, vytrvalost… a mnoho ďalších.

IN: Mnohí týmito vlastnosťami už možno disponujú, no nevedia ich dostatočne využiť. Čím to je? Strach z úspechu?

Ivo Toman: No přece tím, že to neumí využít – to je ten instinkt zabijáka.

IN: V čom spočíva umenie ovplyvňovať ľudí (tipy, triky).

Opět jednoduchá otázka, ale není na to krátká odpověď. Pro zajímavost, na tomto tématu – manipulace – právě pracuji. Do letních prázdnin na to budu mít školení.

IN: Pán Toman, posledná otázka: S akým najzaujímavejším človekom ste sa v živote stretli a čo vám to stretnutie dalo?

1. Martina Králíčková
2. Manželství s ní.

Ďakujeme Vám pekne za rozhovor!

[wptabs type=”accordion” style=”wpui-light” mode=”horizontal”]

[wptabtitle] Kto je Ivo Toman?[/wptabtitle]

[wptabcontent]

IVO TOMAN: majiteľ a zakladateľ medzinárodnej spoločnosti TAXUS International žije v Prahe. Spočiatku sa zameral na priamy predaj a na rozvoj predajných schopností predajcov.

Pre svoje bohaté obchodné a ľudské skúsenosti bol vyhľadávaným školiteľom mnohých spoločností. Napísal niekoľko kníh o predaji.

Len v ČR predal viac ako 100 000 svojich kníh a vyškolil desiatky tisíc ľudí. Nahral niekoľko vzdelávacích audio a video programov.

[/wptabcontent]

[/wptabs]

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre