Slabé výsledky Electronic Arts majú svoju prvú obeť!

Americký vývojár hier ako Need for speed, Medal of Honor, FIFA či SIMS, spoločnosť Electronic Arts (EA), sa chystá na výmenu šéfa.

Po šiestich rokoch firmu opúšťa výkonný riaditeľ John Riccitiello, ktorý sa rozhodol odstúpiť. Svoje miesto opustí do dvoch týždňov, čiže do konca fiškálneho kvartálu.

„Všetci sme sa zhodli na tom, že je ten pravý čas na nové vedenie“, uviedol predseda predstavenstva EA, Larry Probst.  John vo svojom vyhlásení smerovanom k Probstovi uviedol, že spoločnosť zrejme nenaplní svoje očakávania, za čo je 100 %-ne zodpovedný práve on.

Starý hráč a nový segment

Spoločnosť Electronic Arts v súčasnosti trpí slabými predajmi, keď jej produktom konkurujú lacnejšie herné tituly pre smartfóny či grátis online-hry. Napriek tomu sa tento vývojár snaží podchytiť nový segment sociálnych digitálnych hier, keď svoje investície smeruje k menším vývojárom ako Playfish či Popcap.

Aj napriek snahe o podchytenie start-upov, sú tradiční producenti hier vystavení konkurencií od Zyngy či fínskych vývojárov Rovio, ktorí sa do trhu mobilných zariadení a digitálnych hier poriadne zahryzli. Za prvých 9 mesiacov fiškálneho roka tržby spoločnosti Electronic Arts poklesli o 7 % na 2,6 mld. dolárov.

John Riccitiello sa vedenia EA chopil v roku 2007, keď spoločnosť kormidloval počas najturbulentnejšieho obdobia v jej histórii.

Foto: Pop Culture Geek

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

Tak kuppovat si hry za 50 ecok v dobe ked niektori nemajú na najom sa necuujem ze im to by nejde

Simon – ludia čo si kupujú hry za 50-100 eur zrejme neriešia nájomne..ale máš pravdu v tom že konkurencia priniesla model hier zadarmo a to je podstatný zlom (aj ked neviem či sa vyrovna fife12 nejaky soccerball čo si siahnem free