7 krokov, ako dosiahnuť 1000 percentný úspech!

V knihe známeho motivačného rečníka Briana Tracyho – Žiadne výhovorky – ma uchvátila časť, ktorá začína slovami 7 krokov na 1000 percentný úspech. Po tom, čo som ich preštudoval a následne si ich vzal k srdcu, som sa rozhodol, že vám ich vlastnými slovami ozrejmím. Poďme na to:

1. Prvý krok, ktorý Tracy uvádza, znie: Vstávajte dve hodiny pred svojou prvou schôdzkou.  Brian tu krásne cituje Henryho Beechera: „prvá hodina udáva smer dňa“. Zrejme aj preto známy rečník odporúča, aby sme si predtým, než vykročíme do ďalšieho dňa plného nástrah a príležitostí, dopriali niečo motivačné a edukačné. Táto hodinka venovaná osobnostnému rozvoju spôsobí, že váš deň bude pozitívnejší a produktívnejší.

Ako Tracy zdôrazňuje, jedna prečítaná kniha týždenne predstavuje 50 kníh za rok. To je už dostatočné množstvo na to, aby ste získali náskok pred ostatnými ľuďmi vo vašom biznise!

2. V druhom kroku Tracy odporúča, aby sme si každé ráno do svojho záznamníka vpisovali svoje ciele. Ak si ich neustále budete vštepovať do mysle, celý deň budete hľadať príležitosti, ako sa k týmto cieľom dopracovať. Každodenné prepisovanie cieľov vás spraví cieľavedomejším a zvýši vaše šance na úspech!

3. Tretia rada hovorí o tom, aby sme si každý deň plánovali dopredu. Zoznam priorít je základom k organizovaniu života a tým zvýšeniu produktivity.

— Čítaj viac v našej rubrike: Tipy a triky

4. Koncentrujte sa celou svojou mysľou na jednu vec – presne tak znie štvrtý krok, ako sa stať úspešným. Tracy tvrdí, že keď človek bude svoju schopnosť zamerať sa na jednu vec cibrovať a dosiahne z nej automatický návyk, jeho produktivita pôjde výrazne nahor. A práve to úspešní ľudia potrebujú!

5. Priznám sa, že piaty krok som ešte neskúsil, ale už sa naň pripravujem. Tracy v tomto bode radí, aby sme počúvali vzdelávacie audioprogramy vo svojom aute. Páči sa mi jeho nápad s „univerzitou na kolesách“, keďže je pravda, že mnoho biznismenov trávi veľkú časť svojho dňa práve v aute. S počúvaním motivačných či vzdelávacích audioprogramov sa naplníme množstvom informácií.

6. Čo som urobil správne a čo by som urobil inak? – presne tieto otázky by sme sa podľa Tracyho mali spýtať po každom telefonáte. Spätné hodnotenie výkonu je mimoriadne účinným cvičením, ktoré spôsobuje, že nabudúce budeme lepší.

7. Posledný krok k tisícpercentnému úspechu znie: Ku každému človeku, ktorého stretnete, sa správajte ako k milióntemu zákazníkovi – dajte ľudom pocítiť, že sú dôležití a hodnotní a uvidíte, že rovnako sa budú správať aj oni k vám. Tracy uvádza, že začať by sme mali hneď od svojich najbližších, ktorí sú tými najdôležitejšími ľuďmi nášho života.

Brian Tracy, autor bestsellerov Najprv zjedzte žabu, Vytvorte si svoju vlastnú budúcnosť a titulu Ako vedú úspešní lídri vie, o čom v tejto knihe píše: Nedokončil strednú školu a po niekoľkých rokoch manuálnej práce si uvedomil, že jeho možnosti ďalšieho postupu a vyhliadky do budúcnosti sú obmedzené.

Knihu Žiadne výhovorky ako aj ostatné jeho tituly sú dostupné v našom kníhkupectve!

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre

veru tak – ranne vstávanie si nemozem vynachvalit..clovek vstane a dopraje si hodinku nasatia motivacnych info..urcite odporucam!