Potopená Costa Concordia vyšla Nemcov na 80 miliónov eur!

Najväčší svetový zaisťovateľ, nemecká spoločnosť Munich Re, dnes v Mníchove prezentovala výročnú správu, ktorá okrem iného naznačuje, že aktuálny rok 2013 bude z pohľadu zisku o niečo slabší.

Za tento vývoj môžu nižšie úrokové sadzby na kapitálovom trhu, nakoľko až 86 % prostriedkov tohto svetového zaisťovateľa je investovaných do pevne úročených cenných papierov. Spoločnosť tak očakáva zisk na úrovni 3 miliardy eur, pričom odborníci minulý rok predpovedali zárobok v objeme 3,2 mld. €.

Ako nemecký zaisťovateľ avizoval, mimo prírodných katastrof sa najväčšou poistnou udalosťou minulého roka stalo potopenie talianskej výletnej lode Costa Concordia, ktorá poisťovni priniesla náklady v objeme 80 miliónov eur. Bolo to dňa 13. januára 2012, čo táto loď narazila na podmorské skaly a prevrátila sa na bok.

Čo sa týka prírodných katastrof, poistné straty vo výške 800 mil. eur zaisťovateľovi Munich Re priniesol hurikán Sandy, ktorý minulý rok vyčíňal v Spojených štátoch.

Výkonný riaditeľ Nikolaus von Bomhard uviedol, že aj napriek rozpočtovým škrtom, vysokej nezamestnanosti či hospodárskeho spomalenia na rozvíjajúcich trhoch, je jeho spoločnosť naďalej optimistická.

Foto: wikimedia

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre