Luxusné športiaky vznikli vďaka traktorom Lamborghini

Talianska automobilka Lamobrghini, ktorá je známa svojimi drahými športiakmi, mi k poľnohospodárskym traktorom jednoducho nesedela (veď komu by). Spočiatku som neveril, no jasný znak Lamborghini na kapote traktora ma presvedčil.

Veru tak, musíme sa zmieriť s tým, že aj Lamborghini má svoj traktor. A nebyť traktorov, zrejme by sme dnes nepoznali nablýskané tryskáče so zrezanou kapotou..Ako to?

Taliansky priemyselník Ferruccio Lamborghini založil známu automobilku práve vďaka peniazom, ktoré zarobil na povojnových traktoroch. Celé to začalo v roku 1948, kedy Ferruccio založil podnik Lamborghini Trattoria, ktorý sa stal významným hráčom vo výrobe poľnohospodárskych strojov.

Traktor Lamborghini, ktorý jeden z majiteľov predáva za viac ako 7000 eur
Od vrtuľníkov k športovým autám

Biznis s poľnohospodárskou technikou ale začal vŕzgať a spoločnosť ho v 70. rokoch odpredala konkurenčnej firme SAME Deutz-Fahr (kde biznis s traktormi Lamborghini beží dodnes). Vynaliezavý Ferruccio sa dokonca snažil aj o výrobu vrtuľníka, avšak k tomuto kroku mu chýbalo potrebné povolenie. Prešiel tak na luxusné športiaky, ktoré sa s touto talianskou značkou spájajú dodnes!

Vášniví zberatelia si aktuálne prídu na svoje, pretože model traktora R804DT (na snímke) je v súčasnosti na predaj. Cena modelu z roku 1973, ktorý v sebe skrýva 90 koní, predstavuje 9500 dolárov (približne 7300 €).

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre