Video: 4 najdrahšie televízne reklamy na svete!

4. Začnime štvrtou najdrahšou reklamou, v ktorej si pre automobilku Chrysler zahral zrejme najlepší rapper sveta Eminem. V reklamnom spote nešlo len o veľký “comeback” americkej automobilky, išlo o návrat dôležitého hráča automobilového priemyslu do Detroitu.

V dôsledku sťahovania automobiliek na juh toto kedysi najdrahšie mesto USA pocítilo rastúcu nezamestnanosť. Teraz je ale všetko inak – veľký hráč sa vrátil, pracovné miesta pribúdajú a automobilka vynaložila milióny, aby to všetkým oznámila. Celkové náklady: 9 miliónov dolárov!

3. Tretie miesto obsadzuje reklama pre britskú poisťovňu Aviva, predtým známu ako Norwich Union. Cieľom práve tejto reklamy bolo podporiť nové meno poisťovne. Ako môžete vidieť v klipe nižšie, v reklame si zahrali hviezdy ako Bruce Willis, Dame Edna, Ringo Starr, Elle Macpherson či Alice Cooper. Prečo práve tieto hviezdy? Rovnako ako Aviva, aj oni počas kariéri zmenili svoje mená. Celkové náklady: 13,4 mil. dolárov

2. Vicemajstrom najdrahších televíznych reklám je pôvabná reklama na pivo Guinness s názvom Clock, ktorá sa natáčala v Českej republike (mesto Český Krumlov). Pri jej nakrúcaní bolo potrebných až 162 aktérov. Celkové náklady: 16 mil. dolárov.

1. A sme na prvom mieste. Najdrahšiu televíznu reklamu má na svedomí luxusná značka Chanel No. 5, ktorá v roku 2004 nemala problém zaplatiť za 2-minútový spot rekordných 33 miliónov dolárov.

V reklamnom spote, ktorý režíroval Baz Lurhrmann, si hlavnú rolu zahrala hviezdna herečka Nicole Kidman (údajne obdržala honorár vo výške 3 milióny $).

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre