Volám sa Drake a zarábam kde sa len dá!

Kanadský rapper a spevák Aubrey Drake Graham, známy len ako Drake zanechal školu vo veku 15 rokov, aby sa mohol naplno venovať hudbe a herectvu. 25-ročný spevák, ktorý strednú školu dokončil len nedávno, má dnes na konte spoluprácu s hviezdami ako Lil Wayne, Eminem či Rihanna.

Drake nie je prekvapením len hudobnej, ale aj obchodnej scény. V minulom roku sa stal 6. najlepšie zarábajúcim rapperom, keď za sebou nechal Eminema či speváčku Nicky Minaj.

O výdatný rok kanadského rappera sa postaralo viacero faktorov. Tým najhlavnejším je úspešné turné s názvom Club Paradise Tour, ktoré prinieslo príjmy v objeme 42,6 mil. dolárov. Celosvetová koncertná šnúra sa dostala do 100-ky najvýnosnejších svetových turné a taktiež sa považuje za jedno z najlepších hip-hopových turné minulého roka.

V uplynulom roku žal úspechy aj Drakeov album „Take Care“, ktorý sa na trh dostal v novembri 2011 a ku ktorému mu zablahoželal aj hudobný konkurent Jay-Z. Album sa v roku 2012 zaradil medzi najpredávanejšie a odniesol si viacero cien!

To ale nie je všetko. Drake exceluje aj na internetovom rádiu Pandora (ktoré je možné stiahnuť na väčšine smartfónov), kde prostredníctvom streamovania hudby zarobil 3 milióny dolárov. Spolu s rapperom Lil Wayneom, ktorý cez Pandoru zarobil taktiež 3 000 000 $, im patrí prvé miesto.

Internetové rádio Pandora vypláca viac ako 55 % svojich príjmov za licencie. Pre porovnanie, skupine Codplay či speváčke Adele Pandora vyplatila približne po milióne dolárov.

Okrem vyššie uvedeného si príjmy rappera Drakea polepšili aj vďaka spolupráci so značkami Sprite a Kodak.

Video: Komerčný klip pre Sprite

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

jeho hudba jedna radost pocuvat..asi fakt jediny interpret ktoreho album by som kupil aj za dvojnasobok ceny