Najbohatší človek sveta: Stále ten istý dom a malá spálňa!

Najbohatší človek sveta, Mexičan Carlos Slim Helu nie je žiadnym umachrovaným zbohatlíkom, ktorý utráca milióny za luxusné superautomobily či honosné jachty.

Samozrejme, s majetkom 69 miliárd $ a vlastníctvom viac ako 220 firiem v rôznych odvetviach má na to plné právo. On ale taký nie je – vo svojom nenápadnom dome s povestne malou spálňou žije už 40 rokov a na otázku, prečo si neobstará nejakú väčšiu vilku má rýchlu odpoveď – čo budem robiť s 10-krát väčším domom?!

Ako 73-ročný Helu tvrdí, väčší dom nepotrebuje, veď by v obrovskej stavbe ani nemusel nájsť svoju rodinu. Páči sa mu skôr harmonické spolunažívanie, ktorému veľký dom bráni. Najbohatší človek taktiež nikam necestuje a mimo Mexika nemá žiadny dom!

Je mi jedno, či budem najbohatší

Helu je známy svojou skromnosťou. Ako tvrdí, peniaze nie sú jeho cieľom a taktiež mu nezáleží na tom, či bude alebo nebude najbohatším na svete. Jednoducho chce byť dobrým biznismenom, tvrdí. Aj keď nepreferuje predražené vily a autá, priznáva, že má slabosť pre drahé kubánske cigary a výtvarné umenie (jeho umelecká zbierka vraj dosahuje hodnotu 6 miliárd dolárov).

Jeho slabosťou sú drahé kubánske cigary a výtvarné umenie.

Carlos S. Helu je obyčajný multimiliardár, ktorý si rád vychutná šoférovanie vlastného mercedesu. Tento telekomunikačný magnát sa na vrchol vypracoval úplne od piku.

Už ako 12-ročný sa vydal po stopách svojho otca, keď uskutočnil svoj prvý nákup dlhopisov. Otec malého Carlosa ponoril do tajov účtovníctva, naučil ho čítať finančné výkazy a viesť si záznamy. Vo veku 15 rokov si mladý Slim zaobstaral menší podiel v banke Banco Nacional de Mexico, ktorá sa neskôr stala najväčšou v krajine. Ako 26-ročný už držal majetok v hodnote 40 mil. dolárov.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre