7 prístupov, ktoré sú príznačné pre úspešných mysliteľov!

1. Zistite, na ktoré veci potrebujete sústrediť svoju energiu a následne použite pravidlo 80/20. Čo to znamená?  80 % svojej energie použitie 20 % svojich najdôležitejších aktivít. Musíte mať na pamäti, že nemôžete byť všade, poznať každého človeka a všetko stíhať.

2. Možno ste si už všimli, že mnoho úspešných ľudí sa vystavuje rôznym názorom či nápadom od rôznych ľudí. Naozajstní myslitelia si okrem toho sami vyberajú, s akými ľuďmi sa budú stýkať a čo sa od týchto ľudí priučia a čo vôbec nebudú brať do úvahy.

3. Jednou vecou je mať predstavu, druhou dotiahnuť ju dokonca. Úspešní ľudia vedia, že myšlienky majú krátku trvanlivosť, preto konajú ešte skôr, než vyprší  ich čas.

4. Pamätajte, že myšlienky potrebujú čas na svoj rozvoj, preto sa hneď neupínajte na prvú vec, ktorá vám prebehne mysľou. Možno ste zažili situáciu, keď ste v posteli o druhej ráno prišli na skvelý nápad, avšak ráno ste ho považovali za absurdný, smiešny?! Myšlienky jednoducho musíte tvarovať dovtedy, kým nenadobudnú jasnú podstatu a nebudú zrozumiteľné pre všetkých.

— Nakopni sa našou rubrikou Tipy a triky

5. Tí najlepší myslitelia plánujú dopredu a tvoria stratégie, čím redukujú priestor pre chyby. Jednoducho stačí mať aspoň hmlisté povedomie o tom, kam smerujete a čo chcete dosiahnuť. Samozrejme, vhodné je ponechať si aj priestor pre spontánnosť.

6. Myslite rozlične a robte rozličné veci – spoznávajte nových ľudí, prečítajte si knihy, ktoré ste možno niekedy považovali za nudné a zmeňte trasu do práce. Kľúčom k úspechu sú nové myšlienky a nové spôsoby života, preto sa nebojte vystaviť svoju myseľ zmenám.

7. Buďte realistom – realistický pohľad vám umožní dostať sa k problému veľmi blízko, čo umožní jeho pružnejšie vyriešenie. Realistickí myslitelia získavajú fakty, analyzujú klady a zápory, zvážia najhorší možný scenár a zlaďujú myšlienky so svojimi zdrojmi.

Možno by Vás zaujímali motivačné knižky, ktoré nájdeš v našom kníkupectve! 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre