Švajčiarska kvalita vyrábaná v Indii

Možno ste nevedeli, že približne 400 švajčiarskych spoločností je činných na indickom trhu. Nejde im vôbec o lacnejšiu pracovnú silu, ako o kvalitnú produkciu. Presne tak, čítate dobre!

Mnohé prieskumy, štúdie a doterajšie výsledky potvrdzujú, že India dokáže priniesť švajčiarsku kvalitu. Spoločnostiam, ktoré pochopili kultúru a spôsob života Indov sa na tomto trhu podarilo efektívne a v tichosti naplniť svoje ciele. Pre tých, ktorí tamojšej kultúre neporozumejú, sa môže indický trh stať osudným. Dôležité je preto okrem investícií dbať aj na interkulturálne vzdelávanie, ktorému sa dnes venujú rôzni tréneri.

S narastajúcim počtom švajčiarskych firiem, ktoré sú v Indii aktívne, sa zväčšuje aj objem obchodov medzi týmito krajinami. Ten sa  aktuálne nachádza na úrovni 5 miliárd dolárov, no nikto nepochybuje o tom, že v nasledujúcich rokoch bude toto číslo rásť.

Švajčiarske spoločnosti tu za posledných 10 rokov vytvorili viac ako 66 tisíc pracovných miest. Hlavnou hnacou silou švajčiarsko-indických vzťahov sa stali inovácie –Švajčiari tu aplikujú svoj výskum, čím v Indii vznikajú moderné laboratória, a konkurencieschopné firmy, ktoré zamestnávajú vysokokvalifikovaných vedcov.

Švajčiari tu pôsobia aj v odvetviach ako letectvo či slnečná energia, kde vidia veľký potenciál a zároveň tu investujú milióny frankov. Z tohto vyplýva len jedno. Nie vždy je “swiss made” naozaj “swiss made”.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre