Ferrari a Lamborghini. Talianom v roku 2012 išla karta!

Talianske automobilky Ferrari a Lamborghini majú za sebou viac než výnimočný rok. Ferrari prepísalo históriu, keď v roku 2012 predalo 7318 vozidiel, čo je viac než kedykoľvek predtým. A to aj napriek hrôzostrašným predajom na domácom, talianskom trhu, kde sa predalo o viac ako polovicu menej vozidiel než rok dozadu.

To ale talianskej spoločnosti vôbec neprekážalo, keďže predaje vo Veľkej Británii vzrástli o 20 % a v Spojených štátoch o 15 %. Na trh USA a Kanady bolo dodaných celkom 2058 vozidiel, čo predstavuje historicky prvé prekročenie dvojtisícovej úrovne!

Výdatnými trhmi však boli aj Čína, Hong Kong či Taiwan, kde sa nachádza mnoho bohatých automobilových nadšencov. Ako spoločnosť uviedla, jej minuloročný zisk po zdanení vzrástol o 18 % na 244 miliónov eur. Príjmy Ferrari išli nahor o 8 %, keď dosiahli objem 2,4 miliardy dolárov. Predajom výrazne pomohol nový šarmantný model Berlinetta F12, ktorý môžete vidieť na titulnom obrázku.

Lamborghini Aventador LP (Photo by Alexandre Prévot)

Nezaháľala ani konkurenčná značka Lamborghini, ktorá minulý rok predala celkom 2083 vozidiel, čo je v porovnaní s rokom 2011 nárast o 30 %. O viac ako polovicu vzrástli predaje na trhu Spojených štátov.

Napriek tomu je číslo aj naďalej nízko oproti rekordnému roku 2008, kedy luxusná značka Lamborghini predala celkom 2430 vozidiel.

Minuloročné tržby automobilky potiahol najmä nový 2-dverový športový model Aventador LP, ktorý môžete vidieť na snímke vľavo.

Foto: Schuesseln

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre