Warren Buffett kupuje kečupy

Investičná spoločnosť 3G Capital, ktorá patrí hviezdnemu investorovi Warrenovi Buffettovi avizovala, že kupuje výrobcu kečupov, spoločnosť Heinz. Cena transakcie? 23 miliárd dolárov. Akcionári Heinzu tak dostanú 72,50 dolárov za akciu, čo je v porovnaní s uzatváracou cenou zo stredy prémia 20 %.

Kečup značky Heinz (Photo by mat79)

“Heinz má silný a udržateľný rastový potenciál”, vyjadril sa k nákupu samotný Buffett. Vzhľadom na nasýtený severoamerický trh sa kečupy Heinz čoraz viac uplatňujú na rozvíjajúcich sa trhoch. Ako firma uviedla, v 4. štvrťroku sa tieto trhy postarali o 23 % všetkých tržieb.

Spoločnosť bola založená v roku 1869 Henrym J. Heinzom. V Spojených štátoch má na trhu kečupov viac než polovičný podiel, pričom svoje výrobky predáva vo viac ako 200 krajinách. K spoločnosti tiež patria značky ako Farex (dojčenská strava), omáčky HP Sauce či Lea & Perrins.

Predpokladá sa, že prevzatie by malo byť dokončené v 3. kalendárnom štvrťroku. Pripomenieme, že spoločnosť 3G Capital kúpila v roku 2010 aj známy Burger King.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre