Investícia s dovolenkou? Tu sú možnosti!

Máme tu krízové časy, kedy je množstvo investičných alternatív obmedzené. Vládne dlhopisy stratili svoju povesť bezpečnosti, akcie sú príliš volatilné a zlato zas nevyspytateľné. Mnohí, ktorým sa tento vývoj nepáči, preto ukazujú prstom na reality. Tie vyvolávajú pocit bezpečia a taktiež nádej na slušný výnos.

Keď už realitu, prečo nie exotickú, s možnosťou občasnej rekreácie? Vhodne investovať a zároveň si užívať krásne chvíle v príjemných destináciách. Reč je o domoch či bytoch v zahraničí, ktoré vám poslúžia ako investícia ale aj ako miesto pre naozajstný odpočinok.

V tomto príspevku vás oboznámime s aktuálnym dianím na lukratívnych realitných trhoch, ako je Karibik, Turecko či Florida. Poďme na to:

[wptabs type=”accordion” style=”wpui-light” mode=”horizontal”]

[wptabtitle] Karibik[/wptabtitle]

[wptabcontent]

Barbados

Zimné slnko Karibiku je priam snom pre všetkých tých, ktorí sa tu rozhodli kúpiť nehnuteľnosť.

Na Karibských ostrovoch sa nestretnete so žiadnou daňou spojenou s nehnuteľnosťou,  či už daňou pri obstarávaní nehnuteľnosti, daňou z kapitálového zisku alebo dedičstva.

V ostrovnom štáte Svätá Lucia síce existujú rôzne investičné výhody, ako napr. daňové úľavy, avšak po zavedení dane z pridanej hodnoty sa tu život značne predraží. Pre zistenie zákonných podmienok pre ten-ktorý karibský ostrov, je určite vhodné poradiť sa s odborníkom.

Aj keď je väčšina karibských ostrovov považovaná za stredisko bohatých a slávnych, ceny tu nie sú až také strmé, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Dvojizbový byt v meste St. James na Barbadose zoženiete aj za približne 210 tisíc eur!

 

[/wptabcontent]

[wptabtitle] Turecko[/wptabtitle]

[wptabcontent]

Istanbul

V celku výhodný sa dnes zdá byť nákup nehnuteľnosti v Turecku, obzvlášť v meste Istanbul, ktoré tvorí viac ako polovicu obchodu Turecka a žije tu 16 % obyvateľov.

Mnoho mladých ľudí a imigrantov hľadajúcich prácu sa priam natíska do útrob tohto mesta. Faktom je, že všetci tí ľudia budú musieť niekde žiť, takže dopyt po realitách môže len a len rásť. Nie je to priam ideálne miesto  pre nákup dovolenkovej nehnuteľností? Uvážte sami!

Ceny nehnuteľností v Istanbule ponáňa najmä zahraničný dopyt. Ak by vyhasol, ceny by s veľkou pravdepodobnosťou išli nadol, nakoľko si domáci nemôžu vysoké ceny dovoliť.

[/wptabcontent]

[wptabtitle] Florida[/wptabtitle]

[wptabcontent]

Florida

Na realitnom trhu na Floride badať vzostupný trend cien, takže ak máte záujem o nehnuteľnosť v tejto oblasti, mali by ste sa poponáhľať, aby nebolo príliš neskoro.

Len za mesiac september 2012 tu priemerné ceny domov vzrástli o 9 % na 145 000 dolárov za rodinný dom.

Rozhodujúci je výber správnej lokality, takže ešte pred nákupom je potrebné uskutočniť dôkladnú analýzu, a to aj za pomoci renomovaných realitných agentov.

Z dlhodobého pohľadu sa nehnuteľnosť na Floride javí ako veľmi atraktívna investícia, pričom mnoho možností pre zisk sa vám núka aj v oblasti prenájmu.

Taktiež je vhodné všímať si pokračujúce kvantitatívne uvoľňovanie (QE) prijaté americkou centrálnou bankou, ktoré tlačí na oslabenie dolára. Lepší výmenný kurz eura pre nás ako kupujúcich predstavuje výhodu!

[/wptabcontent]

[wptabtitle] Taliansko[/wptabtitle]

[wptabcontent]

Taliansko

Krásne pláže, dobré jedlo, víno a najmä príjemná klíma. Reč je o Taliansku, ktoré už tradične patrí k obľúbeným dovolenkovým destináciám.

Ak tu chcete kúpiť dom či byt, hospodárske problémy Talianska vám aktuálne prídu vhod. Podobne ako Španielsko, aj Taliansko pocítilo oslabený dopyt po realitách, čo predajcov dotlačilo k zníženiu cien.

Jedna zo štúdií inštitútu Cesfim tvrdí, že s poklesom cien na realitnom trhu Talianska je nutné počítať do roku 2017.

Po tom, čo sa kormidla Talianska chopil premiér Mario Monti, bola opäť zavedená daň z nehnuteľností, a to vo výške 0,76 % z ceny reality. Môže to byť faktor, ktorý zneistí potenciálnych kupujúcich.

[/wptabcontent]

[wptabtitle] Čierna Hora[/wptabtitle]

[wptabcontent]

Čierna Hora

A čo pobrežie Jadranského mora v Čiernej Hore? Realitný trh je tu relatívne mladý, pričom o silný dopyt sa starajú najmä ruskí kupujúci (ktorí sa väčšinou nepýtajú na ceny, akceptujú aktuálnu ponuku).

Ceny nehnuteľností sú tu nižšie ako v susednom Chorvátsku, a keďže ide o súčasť eurozóny, nemusíte podliehať menovému riziku.

Oproti vyššie uvedeným realitným trhom sa ako nevýhoda môže javiť nedostatočná infraštruktúra, ktorá za realitným boomom akosi zaostáva!

Ak vás Čierna Hora oslovila a máte záujem o skutočnú vilu s výhľadom na more, pripravte si rozpočet v objeme minimálne 400 tisíc eur.

[/wptabcontent]

[/wptabs]

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre