Banka JP Morgan zarobila najviac v histórii!

Americká veľkobanka JP Morgan Chase zarobila minulý rok tak veľa ako nikdy predtým!

Aj napriek miliardovej strate zo špekulatívnych obchodov sa čistý zisk banky v roku 2012 navýšil o robustných 53 % na 5,69 miliárd dolárov, pričom v roku 2011 dosiahol „len“ 3,73 miliárd USD.

Zisky americkej banky rastú už tretí rok za sebou. Čisté zisky spoločnosti dosiahli objem 21,3 miliardy dolárov. Finančný dom o tom informoval dnes v New Yorku.

Najväčším ťahúňom zárobkov bol oživujúci sa americký trh s bývaním, ktorý priniesol dobré hospodárske čísla aj banke Wells Fargo.

Výnosy banky JP Morgan minulý rok zostali bezo zmeny, na úrovni 100 miliárd dolárov. Na burze v Nemecku si akcie JP Morgan pridávajú zisk +1,25 %.

JP Morgan
Obrovské škody

V máji minulého roka banke JP Morgan vznikli miliardové škody, čo spôsobili špekulácie prostredníctvom zaisťovacích operácií, ktoré majú slúžiť na obmedzenie strát v obchodoch.

Podľa slov amerického prezidenta Baracka Obamu bol tento prípad ukážkou toho, že Spojené štáty potrebujú finančné reformy. „Banka vykázala obrovské straty aj napriek tomu, že jej šéf je najchytrejším bankárom v krajine“, uviedol v máji minulého roka Obama.

V banke následne došlo k personálnym zmenám: Z funkcie CIO (Chief Investment Officer) odišla manažérka Ina Drew, ktorá v JP Morgan pracovala 30 rokov.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre