Apple môže na 127 dolárový iPhone 5 doplatiť!

Americký maloobchodný reťazec Walmart pred pár dňami avizoval, že zákazníci si v jeho predajniach budú môcť kúpiť zariadenie iPhone 5 za neuveriteľných 127 dolárov.

Predošlá verzia tohto múdreho telefónu, iPhone 4S bude dostupná za 47 dolárov, čo je takmer polovica oproti iným cenám na trhu. Tablet iPad tretej generácie Walmart ponúka za 399 dolárov. Maloobchodný predajca oznámil, že táto akcia bude trvať 30 dní!

Mnohí si uvedomujú, že ide o skvelú ponuku, no nedarí sa im prísť na to, čo sa vlastne za týmito super zľavami skrýva. Vzniká tak otázka, či je Walmart ochotný podstúpiť stratu 72 dolárov na iPhone, aby do svojich predajní dostal viac ľudí?

Škodlivé pre Apple

Kritici tvrdia, že existujú prinajmenšom dva dôvody, prečo sú tieto zľavy pre spoločnosť Apple škodlivé.

Po prvé to vyvoláva neistotu okolo cien zariadenia iPhone. Pravdepodobne tí, čo si ho nedávno zakúpili za 200 dolárov, budú poriadne naštvaní. V budúcnosti, keď si bude chcieť spotrebiteľ obstarať tento múdry telefón, zrejme počká niekoľko dní dúfajúc, že sa mu ujde zľava.

Ďalším problémom je, že zlacnené iPhone-y je priam nemožné nájsť. Viacerí pozorovatelia sa sťažujú, že na niektorých predajných miestach ich Walmart vôbec nemá na sklade. Problémom je, že mnohých lovenie výhodnej ceny omrzí a odradí ich od nákupu iPhone-u možno úplne!

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre