10 akcií pre rok 2013, ktoré odporúča Bank of America

Po tom, čo sme vám priniesli názory významných finančníkov na investície pre rok 2013 a taktiež 7 obchodných odporúčaní banky Goldman Sachs, sa v tomto príspevku zoznámite s desiatimi akciami, ktoré sú podľa americkej veľkobanky Bank of America (BoA) tými najlepšími pre rok 2013.

Predtým, než si začnete prechádzať jednotlivé akcie poznamenáme, že minuloročný zoznam akcií BoA prekonal index S&P 500 v priemere o 18 %.

Tak či onak, buďte opatrní a nehrňte sa strmhlavo za každým tipom!

Ford Motor

Bank of America si akcie Ford zvolila z dôvodu vysokých predajov spoločnosti na zahraničných trhoch.

Pridáme fakt, že fond miliardára Davida Teppera –  Appaloosa Management, ktorý drží akcie spoločnosti General Motors a iných automobiliek, zvýšil svoj podiel vo Forde na 52 % v priebehu tretieho štvrťroku.

Cieľová cena: 20 dolárov

3M Corporation

Ide o priemyselnú spoločnosť s viac ako 80 000 zamestnancami, ktorá produkuje desaťtisíce výrobkov od lepidiel a laminátu, až po elektronické a zdravotné materiály.

Banka sa pri odporúčaní tejto akcie spolieha na prácu nového generálneho riaditeľa Inge G. Thulin, ktorý by mal venovať pozornosť zvýšeniu ziskových marží.

Cieľová cena: 113 dolárov

Wal-Mart

Wal-Mart je americká nadnárodná sieť maloobchodných predajní. Podľa BoA by akcie Wal-Martu mali ponúkať kombináciu vysokej kvality a dividendového rastu.

Doplníme, že investičný holding hviezdneho investora Warrena Buffetta, Berkshire, mal akcie Wal-Mart na konci septembra zaradené v desiatke najlepších!

Cieľová cena: 85 dolárov

Eli Lilly & Co

Ide o americkú farmaceutickú spoločnosť, ktorej produkty sa predávajú v 125 krajinách sveta.

Spoločnosť je celosvetovo najväčším producentom a distribútorom psychiatrických liekov.

Akcie sú súčasťou širšieho indexu S&P 500. Experti z BoA vsádzajú na dividendový výnos.

Cieľová cena: 57 dolárov

Cisco Systems

BoA uvádza, že akcie Cisco Systems sú vysoko citlivé na vývoj hrubého domáceho produktu USA.

Vďaka silným predajom v zahraničí ponúkajú vysokú kvalitu a rast dividendy. Pripomeňme, že akcie Cisco sú jednou z najobľúbenejších technologických akcií hedžových fondov za posledný štvrťrok.

V poslednom kvartáli sa príjmy spoločnosti medziročne zdvihli o 6 %, čistý zisk vzrástol o 18 %.

 Cieľová cena: 24 dolárov

Mosaic Co.

V prípade oživenia globálneho dopytu po hypermangáne, ktoré BoA považuje za pravdepodobné, sú dobre postavenými práve akcie Mosaic.

Americká spoločnosť je najväčším svetovým producentom fosfátu a 2. miesto na svete drží v produkcií hypermangánu.

Cieľová cena: 63 dolárov

Citigroup

Priam zvodne lacno dnes vyzerajú akcie americkej banky Citigroup. Podobne ako chlapíci z Goldman Sachs, aj BoA pripomína, že bankové akcie (konkrétne Citigroup) zaostávajú za oživením na americkom realitnom trhu.

Banka nedávno avizovala prepúšťanie štyroch percent všetkých zamestnancov. Aj napriek rastúcim príjmom sa tento finančný dom snaží nájsť spôsoby, ako znížiť náklady a zvýšiť zisky.

Cieľová cena: 45 dolárov

CenturyLink Inc.

Akcioví experti Bank of America sa domnievajú, že akcie poskytovateľa dátových a telekomunikačných riešení – CenturyLink prinesú lepší dividendový výnos a rast ako iné firmy v jej odvetví.

Spoločnosť v tomto roku pokračuje v expanzií dátových centier s cieľom zvýšiť rast tržieb v hostingových službách a cloud computingu.

Cieľová cena: 50 dolárov

Valero Energy Corp.

V prípade Valero Energy ide o medzinárodného producenta a obchodníka s dopravnými palivami či inými petrochemickými produktmi.

BoA v roku 2013 očakáva nárast peňažných príjmov pre akcionárov spoločnosti, a to prostredníctvom dividendy či spätného odkúpenia akcií (tzv. buybacks).

Cieľová cena: 46 dolárov

Northeast Utilities

O koho ide? Northeast Utilities je energetická spoločnosť, ktorá s ďalšími dcérskymi firmami zabezpečuje predaj elektrickej energie a zemného plynu pre viac ako dva milióny klientov v regióne New England v USA.

Expertný tím Bank of America tvrdí, že distribučný systém spoločnosti má na trhu najlepšiu pozíciu.

Cieľová cena: 44 dolárov

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre