PONČ: Korupciou prehnité Slovensko

Prednedávnom ma zaskočil prejav jedného z pánov zo Slovenskej akadémie vied (SAV), ktorý zverejnil priam hrôzostrašné pravdy o korupcii na Slovensku. Približne 4 miliardy € tvorí ročne korupcia u nás. Ufff!

Korupcia podľa tohto ekonóma dosahuje až taký rozsah, že by prostriedky, ktoré jej škody napáchali, pokojne pokryli rozpočtový deficit SR. Taktiež by neboli potrebné žiadne záchranné alebo stimulačné balíčky. Dokonca by zostalo množstvo peňazí na reštrukturalizáciu zdravotníctva, dôchodky a rozpočet by bol stále prebytkový.

Trápi ma na tom najmä to, že peniaze, ktoré Slovensku chýbajú, žmýkajú od obyčajných ľudí, avšak vôbec sa nič nerobí na strane korupcie, nebadať žiadny boj s korupciou.

Je až stresujúce (aspoň pre mňa), že nebadať žiadne pokroky v boji s týmto negatívnym fenoménom našej spoločnosti.

Nie je to len problém Slovenska, ako spomínaný pán uvádza. Je to problém celej Európskej únie, ba aj sveta. Aj keď neviem hneď z hlavy odhadnúť, v akom rozsahu sa škody korupcie rozprestierajú, ide o alarmujúce čísla.

Týmto by som chcel nastoliť otázku súčasnej spoločnosti (hlavne mladej generácii), ako to chceme zmeniť, alebo vhodnejšie, dá sa to vôbec zmeniť?
Tento príspevok bol zaslaný do našej rubriky “Postreh od nášho čitateľa”.  Neváhajte nám poslať Váš postreh -> Pridať postreh

Autorom príspevku je Palec.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre