Rekordné zisky pre Easyjet

Spolu zo zvýšeným počtom cestujúcich prišiel pre Easyjet aj rekordný zisk. Firma oznámila, že jej zisk pred zdanením vzrástol za finančný rok končiaci 30. septembra o 28 % na 317 miliónov libier (395 miliónov eur), a to aj napriek výraznému zvýšeniu nákladov na palivo.

Ako spoločnosť oznámila, tým, že prepravila viac cestujúcich a lietala na výnosnejších trasách, získala o 7,5 % viac peňazí na osobu a sedadlo.

Easyjet, ktorá je štvrtou najväčšou leteckou spoločnosťou v Európe, prepravila za posledný rok 58 miliónov cestujúcich, čo je nárast o 7 %.

Pomohla reklama?!

Zvýšiť počet cestujúcich jej z časti mala pomôcť aj jej vôbec prvá televízna reklamná kampaň.  Generálny riaditeľ Carolyn McCall uviedol: „Aj keď je tu vždy možnosť neočakávaných udalostí, ktoré môžu dočasne ovplyvniť finančné výsledky, rada Easyjet je presvedčená, že jej obchodný model, stratégia a ľudia budú dôsledne pokračovať v dosahovaní nadpriemerných ziskov a raste pre akcionárov.“

Akcie spoločnosti reagovali posilnením a aktuálne (19:15) si pripisujú viac ako 6 %, keď sa obchodujú na úrovni 692 libier za akciu.

MARTIN KIABA je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela v odbore financie, bankovníctvo a investovanie. Aktívne sa zaujíma o finančné trhy, problematiku verejných financií a politické dianie doma i v zahraničí.
Zdieľať
Komentáre