Buffett nakúpil poľnohospodárske stroje

Investičný holding hviezdneho investora Warrena Buffetta, Berkshire Hathaway získal podiel na producentovi hospodárskych strojov, spoločnosti Deere & Co.. Berkshire na konci tretieho kvartálu držal 3,98 milióna akcií Deere.

Ako ďalej vyplýva z oznamovacej povinnosti spoločnosti, Buffettov holding  naproti tomu redukoval podiel v spotrebných spoločnostiach Johnson & Johnson a Procter & Gamble.

Ako tvrdí Eli Lustgarten, analytik výskumnej spoločnosti Longbow, firma Deere by v nasledujúcich 10 rokoch mala profitovať  z rastúcich výnosov v poľnohospodárstve, nakoľko sa rozrastajúca populácia bude musieť zásobovať väčším množstvom komodít.

Akcie Deere utrpeli v auguste najväčšiu kurzovú stratu za posledný rok, pod čo sa podpísala znížená prognóza zisku pre tretí obchodný kvartál. Akcie tri mesiace oscilovali okolo hodnoty 72,85 dolárov, na konci štvrťroku stáli 82,47 USD.

Je všeobecne známe, že Buffett si vyberá väčšinou akcie, ktoré podľa neho trh zle ocenil. Buffettove portfólio je ďalej tvorené akciami Coca-Cola, Wells Fargo, American Express či Wall Mart.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre