Ponúkol som mu kávu s ťavým mliekom, pričom si myslel, že v nej má klasické kravské. Veľmi mu chutila, spomína si šéf kaviarní Café2Go, Dschassim al-Bastaki, ako svojmu priateľovi pripravoval café.
Po tomto „klamstve“ začalo testovacie obdobie. Bastaki tri mesiace pozýval hostí a priateľov, aby ťavie mlieko skúšal znova a znova. Verdikt zistenia? Áno, bude to fungovať. A tak prišlo Camelcino a Camelatte.
Je to rok dozadu, čo Bastaki otvoril svoj prvý obchod. „Už od začiatku tvorili ťavie výrobky polovicu našich tržieb“, hovorí podnikateľ.
Začiatkom októbra si Bastaki zaregistroval ochrannú známku – Camellos. „Ťavie mlieko je tu už stáročia. Chcem, aby ho začala piť aj mladá generácia“, povedal Bastaki. „A to je dôvod, prečo som ho začal miešať s modernými nápojmi“, dodáva. Okrem teplých nápojov ho pridáva aj do kokteilov či iných studených mix-nápojov.
Do karát Bastakiho biznisu hrajú aj príťažlivejšie nutričné hodnoty, nakoľko je ťavie mlieko bohatým zdrojom inzulínu, obsahuje desaťkrát viac železa a trikrát viac vitamínu C ako kravské mlieko.
Čerešničkou na torte zdravia je fakt, že laktóza je v tejto surovine obsiahnutá tak trochu inak, takže je vhodné aj pre ľudí trpiacich alergiami.
Dnes má Café2Go tri kaviarne, pričom predaj zabezpečuje aj cez mobilné café jednotky (viď photo vpravo).