Ťavie mlieko v káve? Super biznis!

Ponúkol som mu kávu s ťavým mliekom, pričom si myslel, že v nej má klasické kravské. Veľmi mu chutila, spomína si šéf kaviarní Café2Go, Dschassim al-Bastaki, ako svojmu priateľovi pripravoval café.

Po tomto „klamstve“ začalo testovacie obdobie. Bastaki tri mesiace pozýval hostí a priateľov, aby ťavie mlieko skúšal znova a znova. Verdikt zistenia? Áno, bude to fungovať. A tak prišlo Camelcino a Camelatte.

Je to rok dozadu, čo Bastaki otvoril svoj prvý obchod. „Už od začiatku tvorili ťavie výrobky polovicu našich tržieb“, hovorí podnikateľ.

Začiatkom októbra si Bastaki zaregistroval ochrannú známku – Camellos. „Ťavie mlieko je tu už stáročia. Chcem, aby ho začala piť aj mladá generácia“, povedal Bastaki. „A to je dôvod, prečo som ho začal miešať s modernými nápojmi“, dodáva.  Okrem teplých nápojov ho pridáva aj do kokteilov či iných studených mix-nápojov.

Do karát Bastakiho biznisu hrajú aj príťažlivejšie nutričné hodnoty, nakoľko je ťavie mlieko bohatým zdrojom inzulínu, obsahuje desaťkrát viac železa a trikrát viac vitamínu C ako kravské mlieko.

Čerešničkou na torte zdravia je fakt, že laktóza je v tejto surovine obsiahnutá tak trochu inak, takže je vhodné aj pre ľudí trpiacich alergiami.

Dnes má Café2Go tri kaviarne, pričom predaj zabezpečuje aj cez mobilné café jednotky (viď photo vpravo).

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre