Ropa je najlacnejšia za posledné 3 mesiace

Ropa v stredu zlacnila už piaty deň v rade. Dôvodom ďalších strát je väčší než predpokladaný objem ropných zásob, pričom dopyt po čiernom zlate klesá.

Cena ropy WTI prepadla na hodnotu 85,73 dolárov/barel, čo je najmenej od júla. Ropa Brent obchodovaná v Londýne poklesla o 40 centov na hodnotu 107,85 dolárov za barel. Spotreba benzínu klesla na 7-mesačné minimum.

„Sú to priveľmi medvedie čísla“, komentoval vývoj Kyle Cooper, riaditeľ komoditného výskumu IAF Advisors v Houstone. Ako hovorí, dodávky v USA sú dobré, dopyt je chudobný. O tom, že v súčasnosti dopyt na ropnom trhu čelí tlaku ponuky, hovorí viacero odborníkov.

Ekonomická klíma = o ničom

Komoditné trhy nenadchýna ani aktuálna hospodárska klíma v eurozóne. Októbrový pokles outputu v oblasti priemyslu a služieb bol väčší než predpovedali analytici. K tomu sa pridalo aj zhoršenie podnikateľskej dôvery v Nemecku.

Indikátor mníchovského IFO inštitútu poklesol zo septembrových 101,4 bodov na aktuálnych 100 bodov. Ide už o 6. pokles v rade! Ekonómovia pritom predpovedali nárast na 101,6 bodov.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre