Samsung s Apple-om končí. Už žiadne dodávky displejov

Ako v pondelok informovalo médium „Korea Times“, Samsung už nebude americkej spoločnosti Apple dodávať žiadne displeje pre zariadenia iPad a iPhone.

Ako médium s odvolaním sa na vhodne informovaných ľudí píše, dlhodobý kontrakt bude rozpustený. Samsung tak vraj robí z dôvodu nedostatočného zisku.

Spor medzi oboma IT spoločnosťami dostáva nové grády. Vŕzganie v dodávkach bolo cítiť už v treťom štvrťroku, kedy Samsung Apple-u dodal miesto odhadovaných 15 miliónov displejov len 3 milióny. V 4. kvartáli by to malo byť len 1,5 milióna kusov obrazoviek.

Na foto je zariadenie New iPad – ani iPad-y už neponesú displeje od Samsungu

Američania sa snažia eliminovať závislosť na Samsungu a oveľa viac sa upínajú na svojho druhého najväčšieho dodávateľa, spoločnosť LG. Relatívne novým partnerom je aj Sharp.

Ako píše Korea Times, zariadenie iPad mini, ktoré bude predstavené v utorok, by už displej od Samsungu nemalo obsahovať.

Z dôvodu patentových sporov sú vzťahy medzi oboma firmami už dlhšiu dobu napäté. V lete tohto roka Apple zaznamenal na súde v Kalifornii veľký triumf, na základe ktorého musel Samsung zaplatiť pokutu viac než miliardu dolárov.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre