Akcie opäť v zelenom. Pozrite sa, čo ich rozveselilo

Po troch dňoch strát opäť v zelenom. Nemecký akciový index DAX 30 zakončil štvrtkové obchodovanie so ziskom +1,24 %, keď uzavrel tesne pod svojim denným maximom.

Aj keď zo stredy na štvrtok americká ratingovka Standard & Poor’s avizovala, že Španielsku znížila úverového hodnoteniedva stupne, zdá sa, že finančné trhy táto správa zasiahla len krátkodobo. Našťastie!

Žiadostí o dávku v nezamestnanosti ubúda

Pozitívnu náladu počas dnešného obchodovania vyvolali dobré dáta z amerického trhu práce. Počet žiadostí o dávku v nezamestnanosti medzitýždenne poklesol o 30 tisíc na 339 tisíc žiadostí, čo je najmenej od februára 2008. Ekonómovia ani zďaleka neočakávali také zlepšenie,  keď predpovedali zníženie žiadostí len na 370 tisíc.

Spomedzi jednotlivých akcií sú štvrtkovým víťazom najmä akcie bánk. Tie ťažia zo správ, že EÚ by mohla účinnosť prísnych požiadaviek kapitálovej primeranosti (tzv. Basel III) posunúť na neskôr. Pre banky to znamená viac času na navýšenie vlastného kapitálu.  Akcie najväčšej nemeckej banky – Deutsche Bank – vzrástli o takmer 4 percentá. Na Wall Street si akcie Bank of America  či Goldman Sachs pridávajú dvojpercentné zisky.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre