S reformami vám pomôžeme, prisľúbila Merkelová Aténam

Nemecká kancelárka Angela Merkelová Grékom prisľúbila finančnú pomoc pri presadzovaní reforiem v oblasti verejnej správy či zdravotníctva.

Po dnešnom stretnutí s gréckym premiérom Antonisom Samarasom ocenila pokrok pri boji s krízou. „Urobili toho veľa, no ešte stále toho veľa zostáva urobiť”, zhodnotila situáciu Grékov. Nemecká kancelárka ďalej podotkla, že si praje, aby Grécko zostalo v eurozóne.

Euro bez nás? Veru nie

Samaras zase prisľúbil, že grécka strana si bude plniť svoje reformné záväzky. Ako tiež poznamenal, aj grécky ľud si praje zostať v eurozóne. „Kto vsadil na to, že odídeme z eurozóny, príde o svoj vklad“, povedal grécky premiér.

Nechceme žiadať ďalšie peniaze. Dôležité je, aby sme naplnili ciele a opäť z Grécka vybudovali konkurencieschopnú krajinu, povedal Samaras na dnešnom stretnutí s nemeckou kancelárkou.

Návštevu Angely Merkelovej v Grécku sprevádzali masívne protesty. Na jej bezpečnosť dohliadalo takmer 7000 policajtov. Podľa gréckych médií sa na námestí pred parlamentom zhromaždilo až 15 tisíc ľudí. Zatknutých bolo 45 demonštrantov.

[imagebrowser id=4]

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre