Najnovší prieskum: Romney dýcha Obamovi na päty!

Po tom čo Mitt Romney porazil v televíznej debate Baracka Obamu, sa jeho šance v prieskumoch verejnej mienky jasne posilnili. Znížil tak náskok súčasného prezidenta USA, ktorému doslova dýcha na päty.

Ako informuje v nedeľu zverejnený prieskum agentúry Reuters a prieskumnej spoločnosti Ipsos, Obama má podporu 47 % voličov, Romney  45 %.

„Romney spravil tento „pretek“ viac zaujímavým, avšak nevyzerá to, že by Obamu predbehol“, myslí si Julia Clark z firmy Ipsos.

Až 55 % registrovaných voličov si myslí, že Romneymu sa v nedávnej televízne rozprave viedlo lepšie než Obamovi. Obama, ktorý na televíznom pódiu predviedol stlmený výkon, zabodoval na 25 %.

Vysoká miera chudoby, čoraz väčší počet ľudí, ktorí potrebujú potravinovú pomoc či vysoké ceny benzínu. Aj tieto veci vyčíta Romney súčasnému prezidentovi. Romney sa tiež nedávno ospravedlnil za svoj úrok na Obamových voličov, keď ich prirovnal k „sociálnym parazitom“. Romney doslova povedal, že až 47 % Obamových voličov je závislých od štátu. Komentár neskôr označil za úplne chybný.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre