Akciám sa darí. Tešia sa najmä automobilové

Nemecký akciový index DAX 30 si k 12:00 pridáva zisk +0,60 %, pričom k najväčším víťazom sa radia akcie automobiliek.

Akcie spoločností ako Daimler, Volkswagen a BMW sa zelenajú po tom, čo boli vo štvrtok ohlásené silné predaje na čínskom trhu.

Čínske predaje výrobcu Audi, dcérskej spoločnosti Volkswagenu, v mesiaci september vzrástli o 20 %. Obrat mníchovského výrobcu sa v Číne za rovnaké obdobie navýšil o 60 %.

Na druhej strane cítiť prekážky na európskom trhu, kde naďalej vládne dlhová kríza. Napriek tomu sú nemecké automobilky vďaka svojej silnej globálnej pozícii schopné tento pokles uniesť. Čo sa týka vyhliadok do budúcnosti, ich akcionári zostávajú naďalej pozitívne naladení.

Celkovo je dnes akciový trh potešený vyčkávaním na dáta z amerického trhu práce, nakoľko stredajšia správa ADP informovala o rastúcej zamestnanosti.

Podľa poskytovateľa dát ADP si súkromný sektor USA v septembri oproti augustu pridal 162 tisíc miest, čo je o takmer 20 000 miest lepší výsledok, než predpokladali analytici. Budeme vidieť, na akej úrovni bude o 14: 30 (nášho času) vyhlásená miera nezamestnanosti za mesiac september.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre