Manchester United uzavrel dohodu so stávkovou spoločnosťou Bwin

Manchester United podpísal trojročnú sponzorskú zmluvu so stávkovou spoločnosťou Bwin. Bwin doteraz sponzoroval aj ďalšie veľkokluby ako Real Madrid a Bayern Mníchov.

Ako uviedol Norbert Teufelberger, generálny riaditeľ popredného prevádzkovateľa on-line stávkovania Bwin, futbal je základom ich dlhodobého úspechu, pričom približne polovica príjmov je práve zo stávok na tento šport.

Už minulý mesiac podpísal klub sponzorskú spoluprácu s ďalším partnerom. Išlo o americkú automobilku Chevrolet a na dresoch by sa jej logo malo nachádzať od sezóny 2014-2015. Manchester má v súčasnosti už 28 rôznych sponzorov.

Počas minulého týždňa vstúpil Manchester na burzu, čo mu vynieslo 233 miliónov dolárov (189 miliónov eur). Je to však podstatne menej ako sa pôvodne očakávalo. Z 233 miliónov dolárov, ktoré vyniesla prvotná emisia akcií futbalového klubu, pôjde asi polovica na splácanie dlhov a zvyšok vlastníkovi klubu, americkej rodine Glazerovcov.

Akcie Manchestru United sa začali prvýkrát na newyorskej burze (NYSE) obchodovať 10. augusta, pričom ich emisná cena bola stanovená na 14 dolárov. Aktuálne je hodnota jednej akcie na úrovni 13,42 dolárov.

MARTIN KIABA je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela v odbore financie, bankovníctvo a investovanie. Aktívne sa zaujíma o finančné trhy, problematiku verejných financií a politické dianie doma i v zahraničí.
Zdieľať
Komentáre