Investičný guru: Vybrali sme 5 kandidátov, môžete hodnotiť!

Presne do dnešného dňa ste nám mohli posielať Vaše tipy na investora (investor do 50 rokov), ktorého podľa Vás za pár rokov budeme oslovovať investičný guru! Z Vašich tipov sme vybrali 5 podľa nás najlepších kandidátov, ktorých sme s Vašim originálnym popisom (redakčné úpravy vyhradené) uverejnili nižšie.

Ohodnotiť nominovaných investorov môžete na konci každej z charakteristík, a to do konca tohto týždňa. Čitatelia, ktorých kandidáti dostanú najvyššie a druhé najvyššie hodnotenie (čiže sa budú sa zelenať), od nás obdržia rôzne vecné ceny!

1. David Bender – 28 rokov

Čítal som o tomto mladom akciovom špecialistovi z firmy First New York Securities, ktorý ako sám povedal, mal vraj za rok z 240 obchodných dní, len 5 stratových. Keď si niektorí jeho rovesníci začali na Wall Street hľadať miesta, on už bol partnerom u niektorého z maklérov. To je dôkaz, že vyniká a v mladom veku má ešte veľa pred sebou. Preto si myslím, že D. Bender bude o niekoľko rokov jedným z tých TOP investorov.Je dravý po akciách

(Investora pridal: Marek ForwarD)

[colorvote id=”1″ style=”wpcvp-poll”]

 

2. David Einhorn – 44 rokov

David je 44 ročný človiečik. Jeho fond Greenlight sa môže pochváliť 22 percentnou návratnosťou. Na (relatívne) mladý vek sa pýši miliardou na konte. Inšpiroval ma jeho postoj k nemilo známej Lehman Brothers: Ide o to, že ešte pred začiatkom toho celého chaosu (pozn. redakcie: jeho avízo prišlo v júli 2007, Lehman skrachoval v septembri 2008) začal vsádzať proti akciám tejto banky. Aj v jednom z Vašich článkov sa uvádza, že pri akciových investíciach najviac drží Apple, takže chlapík vie čo je dobré a za to má u mňa ďalšie plus. Má „iba“ 44 r. a keď dosiahne vek takého Buffetta, môže byť ozajstným guru

(Investora pridal: Majky)

[colorvote id=”3″ style=”wpcvp-poll”]

 

3. Drew Forman – 26 rokov

Pôsobí v americkej banke JP Morgan (New York). Tento absolvent fyziky sa zameriava na deriváty v oblasti technológií. Do JP Morgan nastúpil hneď po škole. Išiel sem na program akciového analytika. Čo ho podľa mňa predurčuje na investičnú hviezdu ako Buffett, je to, že v nízkom veku obchoduje stovky miliónov dolárov. Pri terajších volatilných trhoch to nemá ľahké, ale Forman sa vytešuje stále väčšej popularite.

(Investora pridal: anonymka Ti-fany)

[colorvote id=”4″ style=”wpcvp-poll”]

 

4. Jean Philippe Blochet – 49 rokov

Do súťaže o investičného mága som zvolil Francúza J.P.Blocheta. Je to špecialista na devízové obchodovanie, ale aj úrokové sadzby a všetky možné aktíva, ktoré sú späté s globálnym trendom. Myslím si, že toto meno je máličko známe, ale práve Blochet je jedným z dvojice, ktorá zrodila hedžový fond Brevan Howard Asset Management. (neviem prečo vždy počujem len o Alanovi Howardovi). Ich fond je naozaj obrovský: disponuje asi 30 miliardami dolárov. Investor by mal mať 49 rokov, takže kritérium do 50 rokov spĺňa :-)

(Investora pridal: Jurci S.)

[colorvote id=”5″ style=”wpcvp-poll”]

 

5. Glenn Graham – 23 rokov

Asi najmladší človek, čo som počul, že šéfuje veľkým finančným transakciám.Pri takej obchodnej zdatnosti a mladosti nemá v branži konkurenta. G.G. je odborníkom v oblasti investícii do energií ako ropa, zemný plyn. Pre priblíženie uvádzam stručný popis: Vyštudoval ekonómiu na Univerzite v Ilinois, po troch školských rokoch začal s obchodovaním a čo je mimoriadne dôležité, keď mal iba 22 rokov, už vtedy riadil veľké obchody v jednej z amerických spoločností. Po nejakom tom čase, a samozrejme aj dobrých obchodoch padol do oka vlastníkovi dubajskej spoločnosti . Casa Trading (myslím si, že tu by mal stále pôsobiť). Prečo by sa mal stať hviezdou: Veľmi mladý a znáša veľkú zodpovednosť, vie postúpiť veľké riziko, ale zároveň je perfektný aj v risk managmente. Odkiaľ odišiel, tak za ním smútia a kde prišiel, jasajú! Čo dodať, treba si naňho dávať pozor.

(Investora pridal: dvojityFX)

[colorvote id=”6″ style=”wpcvp-poll”]

 

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať