Veteránka z Google oddnes manažuje Yahoo!

Manažérka z Google, Marisa Mayer (na snímke), ktorá patrí k prvým zamestnancom tohto obrieho vyhľadávača, sa stáva novou generálnou riaditeľkou konkurenčnej spoločnosti Yahoo.

37-ročná veteránka z Google začína v Yahoo úradovať už od dnes, kedy na poste CEO vystrieda dočasného riaditeľa – Rossa Levinsohna.

Americká spoločnosť Yahoo tak bude mať v poradí už piateho riaditeľa za posledné 4 roky. „Prežila som s Google krásne časy“, citoval novú riaditeľku Yahoo New York Times. Mayer strávila v náručí Googlu krásnych 13 rokov. Jej úlohou na čerstvom poste bude prilákať pozornosť nových inzerentov.

Vo vyhlásení vydanom spoločnosťou Yahoo uviedla, že je pre ňu „cťou a potešením“ viesť túto spoločnosť. Až do oznámenia tejto novinky sa  pritom rátalo s možnosťou, že firmu bude viesť jej dočasný riaditeľ Ross Levinsohn.

Firma Yahoo sa nedávno rozlúčila so Scottom Thompsonom, ktorý bol vo funkcii  generálneho riaditeľa len rok a pol. Spoločnosť odhadlila, že Thompson vo svojom životopise uviedol nepravdivé údaje. Tvrdil, že má titul z informatiky, ktorý v skutočnosti nezískal.

Yahoo akcie sa v po-burzovom čase po oznámení tejto novinky pustili do rastu.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre