Hurá! Strata JP Morgan je „len“ 4,4 miliárd dolárov

Aj napriek miliardovej strate klesol zisk americkej veľkobanky „len“ mierne. Medziročný pokles zisku o 9 % je menší ako pôvodne predpovedali analytici. Banka tak za druhý kvartál vykázala stratu 4,4 miliárd dolárov. Banka by mala za celý rok vykázať stratu približne 5,8 miliárd dolárov.

Čo sa stalo

JP Morgan Chase v máji oznámil, že v zaisťovacích operácia stratila až 2 miliardy dolárov. Ohlásená masívna strata vyvolala vo finančnom svete rozruch, nakoľko išlo o podobné okolnosti, ktoré viedli k hlbokej kríze v roku 2008. Americký prezident Barack Obama vyhlásil, že tento prípad je ukážkou toho, že Spojené štáty potrebujú finančné reformy! Banka sa po škandalóznej strate dostala do pozornosti regulačných úradov, keď sa jej rizikové obchody rozhodla prešetriť aj americká centrálna banka – FED.

„Najhoršie je za nami“, vyhlásil šéf banky Jamie Dimon. Inštitúcia už vraj odstránila veľký podiel špekulačných pozícii. Ako Dimon tvrdí, v najhoršom prípade môže ešte dôjsť k stratám vo výške 1,6 miliárd dolárov. Dodáva, že zákazníci banky nebudú poškodení.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre