MMF predpovedá opäť nižší globálny rast

Vedúca predstaviteľka Medzinárodného menového fondu (MMF) Christine Lagardeová (na snímke) vyhlásila, že ďalšia predpoveď organizácie o tempe globálneho ekonomického rastu bude nižšia ako 3,5 % predpovedané v apríli.

Privítala však snahy vedúcich predstaviteľov Európskej únie k riešeniu dlhovej krízy. Podľa jej vyjadrení boli prijaté významné kroky, ale potrebné budú aj ďalšie reformy. Christine Lagardeová to uviedla na hospodárskom sympóziu v Tokiu v rámci týždenného turné po Ázii.

S odkazom na opatrenia prijaté minulý týždeň eurozónou uviedla, že z pohľadu MMF, je stále potrebné urobiť ešte viac, aby boli reformy dokončené. Ocenila síce kroky smerujúce k bankovej únii, avšak podotkla, že vo vnútri a mimo eurozóny musí byť vykonané ďaleko viac, aby bola obnovená dôvera v štátny dlh a celkovo k štátom eurozóny.

xtb
MARTIN KIABA je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela v odbore financie, bankovníctvo a investovanie. Aktívne sa zaujíma o finančné trhy, problematiku verejných financií a politické dianie doma i v zahraničí.
Zdieľať
Komentáre