12 najúspešnejších ľudí z Wall Street – Jon Corzine

Jon Corzine je bývalý šéf Goldman Sachs a maklérskeho domu MF Global.  Corzine je tiež bývalým americký politikom a ex-guvernérom New Jersey. Kariéru úspešného finančníka a politika zakončil priam katastrofálne. V marci 2010 bol zvolený za CEO MF Global, spoločnosť ale v roku 2011 zbankrotovala. Dňa 4. novembra 2011 z funkcie CEO odstúpil.

Corzine sa narodil v roku 1947 v štáte Illinois, kde vyrastal na malej rodinnej farme. Jeho otec bol farmárom na rodinnom statku a predával poistky. Matka bola učiteľkou na základnej škole. Jeho prvou obchodnou skúsenosťou bolo pôsobenie ako analytik v Continental Illinois NationalBank v Chicagu. Neskôr sa presunul do BancOhio National Bank. V roku 1971 si po nociach robil obchodnú školu University of Chicago a v r. 1973 získal titul MBA.

King of Goldman Sachs

V roku 1975 bol naverbovaný do investičnej banky Goldman Sachs v New Yorku. Jeho rodina sa následne presťahovala do New Jersey. V priebehu niekoľkých rokov sa v investičnej banke Goldman Sachs vypracoval až na jej hlavného šéfa. Na post CEO Goldman Sachs zasadol v roku 1994 a zo súkromnej firmy vypracoval úspešnú verejne obchodovanú spoločnosť. Počas jeho pôsobenia bola banka časopisom Fortune menovaná do TOP 10 najlepších zamestnávateľov v USA.

Goldman Sachs opustil v roku 1999, pričom hodnota jeho čistého imania sa v tom čase odhaduje na 350 miliónov dolárov. Vo funkcii senátora New Jersey pôsobil v rokoch 2001 – 2006.

Čítaj viac v našom pravidelnom seriáli 12 najúspešnejších ľudí z Wall Street

 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre