Slovensko loví investorov. Tentokrát v Španielsku!

Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) tento týždeň zorganizovala nvestičnú roadshow v Španielsku, na ktorej prezentovala Slovensko ako investičnú destináciu. Roadshow v Španielsku odštartovala v baskickom Bilbau seminárom „Business Friendly Slovakia“ a návštevou vedeckého a technologického parku Bizkaia.

Akcia bola pripravená v spolupráci so Slovensko-španielskou obchodnou komorou, Španielskym Inštitútom pre zahraničný obchod, Slovenským veľvyslanectvom v Madride, Obchodnými komorami v Barcelone a Madride, PromoMadrid a Madrid Business Confederation.

SARIO prezentovalo Slovensko v rámci projektu „Business Friendly Slovakia“, ktorý je zameraný na výhody slovenského podnikateľského prostredia, plány na odstránenie administratívnej záťaže, možnosti investovania na Slovensku, potenciál trhu práce, aktuálne zmeny v pracovnoprávnej legislatíve ako aj neustále sa rozvíjajúcu infraštruktúru.

Rozšírenie prevádzky na východe?

Generálny riaditeľ SARIO Róbert Šimončič a vedúca Odboru „Business Development“ SARIO Marcela Töröková potenciálnym investorom objasnili výhody podnikania na Slovensku. Úspešnú skúsenosť na Slovensku s investovaním prezentovali zástupcovia španielskej spoločnosti na Slovensku Fundería Condals Josef M. Noguera a David Burgés.

„Na Slovensku oceňujeme najmä vysokú produktivitu práce. S výrobou v našej prevádzke v Prešove sme začali v januári 2012 a už teraz, po piatich mesiacoch, môžeme skonštatovať, že sme dosiahli plán na celý rok. Plánujeme preto rozšíriť našu prevádzku na východnom Slovensku a ešte lepšie tak využiť strategickú polohu voči trhom v Rusku a na Ukrajine“, povedal Josef M. Noguera.

Súčasťou investičnej roadshow SARIO v Španielsku bola ja návšteva prvého Technologického parku v Španielsku, ktorý bol založený v roku 1985. V parku sa v súčasnosti našlo priestor na realizáciu 220 firiem, najmä zo sektora IT, biotechnológií a letectva. Park poskytuje prácu pre 7575 ľudí.

 

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre