500 smokingov a Zuckerbergova mikina

Minulý týždeň sa na Manhattane konala roadshow pred veľkou prvotnou verejnou ponukou akcií (IPO) spoločnosti Facebook Inc. Akcie sa zúčastnilo viac ako 500 manažérov fondov, bankárov a súkromných veriteľov. Cieľ stretnutia bol jasný: Zuckerberg a jeho vrcholoví manažéri tu chceli prilákať „veľké ryby“ k akciám Facebook-u.

No čo, proste je to Mark!

Mark nešokoval len svojim oblečením, keď mal miesto fraku oblečenú čiernu mikinu s kapucňou a miesto naleštených topánok tenisky. V prejave priam „úchvatne“ ospravedlnil  finančného riaditeľa Davida Ebersmana: Šéf je na záchode! Po šiestich otázkach uviedol tím Facebooku a zmizol zadnými dverami do svojho Cadilaca Escalades. Už na prvý pohľad je zrejmé, že Mark nebude zasmokingovaný človek s nohavicami šitými na mieru. Nie každému však tento prístup zavoňal – Jeden z analytikov uvádza: „Je to nezrelé, ak niekto žiada o peniaze, mal by preukázať rešpekt!

Veď nie vždy sa mali v láske géniovia zo Silicon Valley a chlapíci z Wall Street. Napriek tomu sa obidvne strany potrebujú. Technici chcú peniaze pre svoje vynálezy a chlapíci z Wall Street chcú jednoducho peniaze! Už zajtra dôjde k dlho očakávanej emisií akcií Facebook-u. Uvidíme, na akú sumu si investori cenia tento internetový skvost.

 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre